Inloggen
voeg je column toe

Columns

Live and let die

Als de vertrutteling in Nederland nog verder toeneemt, sta ik dan straks op 80 overjarige eigen benen achter een toonbank met een prijs op mijn hoofd....dat begint al voor je zelfs maar geboren wordt, ik hoor ze nog kirren: "Ach, als het maar gezond is!"
Is er al een keuringsdienst van wie er leven zonder waarde?

Of zit ik dan vast...
"Mevrouw, er staat een maximumleeftijd op seks, drugs & rockende snollen, zo was er het incident toen U stiekem meerookte met de auto van de overburen en vandaag bent U betrapt op het misbruiken van duivelse smiley's. Wat is daarop Uw antwoord? "
" Dat ik onschuldig ben, oh edelachtzwaar op de hand liggende hebbelijkheid, ze willen me in een hokje stoppen omdat ik zo onfatsoenlijk in mijn knopjes was met een recept op basis van obesitas."

Wordt bruine chocola voorgoed uit ons pretpakket vervangen door de witte, is het varken van marsepein niet te onrein naar ieders smaak, wat weer vloekt met een crisis hoe we via laatste snufjes weten wat we uitvreten en als we toch graag met elkaar bezig zijn, lip op lip, in zoveel godvergeten minuten bij alles en iedereen stil staan, laten we morgen rustig iemand door een menigte doodslaan.

Schrijver: Monique Methorst, 8 december 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.8 met 5 stemmen 224



Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob
Datum:
24 december 2012
Email:
tijsterblomlive.nl
Pittige maatschappijkritiek in een humoristisch jasje. Ik vind het schitterend!
Naam:
Mohair
Datum:
10 december 2012
Email:
louismonique4gmail.com
Jeetje Monique ik snap niet waar je het vandaan haalt. ik vind m weer steengoed!
Graag gelezen!
Naam:
J.de Groot
Datum:
10 december 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Klasse.
Meer hoef ik niet te zeggen Moi.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
8 december 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Hee Monique, je stijl in deze column is echt wervelend, flitsend, kwikzilverachtig, met prachtige vondsten als 'edelachtzwaar op de hand liggende hebbelijkheid' en 'is het varken van marsepein niet te onrein naar ieders smaak, wat weer vloekt met een crisis hoe we via laatste snufjes weten wat we uitvreten'.

Dit is taal op turbosnelheid; je combineert allerlei uitdrukkingen met elkaar en laat de zinnen loopings uitvoeren waardoor er nieuwe betekenissen ontstaan. Graag gelezen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)