Inloggen
voeg je column toe

Columns

E.J. Steur

Geachte advocaat van de heer E. J. Steur,

Afgelopen week is Nederland geschokt geraakt door het zeer verontrustende nieuws van uw cliënts werkzaamheden in een Duitse kliniek.

Uit alles wat er naar buiten is gekomen begrijp ik dat uw cliënt een paar foutjes heeft gemaakt. Zo wordt hij ervan beschuldigt bij zeker negen personen onjuist de diagnose parkinson, alzheimer of MS gesteld. Er zouden waarschijnlijk 13 patiënten ten onrechte een hersenoperatie hebben ondergaan. En dan nog de beschuldiging van lijkschennis, zoals door het zonder toestemming verwijderen van de hersenen.
Ik zal u en uw cliënt niet veroordelen, we zijn allemaal mensen, en mensen maken nou eenmaal fouten.
We voeden onze kinderen zelfs op met het idee dat fouten maken menselijk is. Uw cliënt de heer Steur heeft alleen maar bewezen een mens te zijn.
Het is zo jammer dat onze maatschappij dat anders ziet.

Zoals u weet ben ik een groot voorstander van het beestje bij de naam noemen, er niet om heen draaien maar het werkelijke probleem aanpakken. In deze zaak durf ik te beweren dat niet uw cliënt maar zijn patiënten en de rest de maatschappij op dit moment het probleem zijn.
Ik snap heus wel dat mensen die dachten dat ze binnen een aanzienbare tijd dood zouden gaan, het moeilijk vinden om toch verder te leven als dat niet blijkt te kloppen.
Mensen die met hun ogen in de loop van een wapen kijken balen ook als een stekker wanneer er om de één of andere reden niet geschoten wordt.
De mensheid is dom en wordt steeds dommer, kijk maar naar de islamisering van dit land.
In plaats dankbaar voor de gegeven tweede kans na het corrigeren van de eerste diagnose, zijn zijn patiënten boos. Hoe kan je nu boos zijn als je hoort niet dood te gaan, althans niet zoals je eerst dacht.
Ach dat geeft ook weer eens aan hoe verwend en ondankbaar de mens in de twintigste eeuw is geworden.

Wat betreft zijn werkzaamheden in de Duitse kliniek in Heilbronn kan ik helaas niet tot een ander oordeel komen dan dat het hun eigen domme schuld is.
Men heeft toegegeven in 2011 al op de hoogte te zijn geweest van zijn terugtrekking uit het BIG-Register en de vervolging die tegen uw cliënt loopt.
In Nederland is het volkomen onlogisch en achterdocht opwekkend wanneer een gerenommeerd arts naar een functie als arts-assistent solliciteert. Laten we niet over ons buurland oordelen. Geen van ons woont daar en niemand kent de precieze procedures die daar gelden. ‘Wir haben es nicht gewusst’, was vroeger en blijkbaar nu nog steeds een heel goed argument. Daarnaast hebben ze de heer Jansen Steur op de Duitse google opgezocht en daar kwam niets bijzonders naar boven, dus ze konden het ook echt niet weten.

Als je een art-assistent in dienst neemt dan hoop je een arts, zo goed op te leiden, dat hij of zij uiteindelijk compleet te vertrouwen is met het leven van zijn of haar patiënten.
Als je niet weet dat de arts assistent ooit al een hele slechte arts was, dan kan je daar niets aan doen.
Eigenlijk zijn onze buren gewoon veel vergevingsgezinder dan wij.
Kom bij ons, blijf bij ons, fouten maken is niet erg, het is gewoon een menselijke eigenschap.
Soms zou ik willen dat de Nederlandse maatschappij niet zo verhard wat als dat hij nu is.
De meeste van ons zijn bang om te zeggen wat we echt denken, voelen en vinden, en zoeken een schuldenaar wanneer we denken die nodig te hebben.

Om deze steunbetuiging niet langer te maken dan noodzakelijk, wil ik eindigen met het sterkte wensen aan u en uw cliënt.
Daarnaast zou ik het prettig vinden als u de heer Steur even wilt bedanken, voor het neurologische onderzoek van een paar maanden terug. Ik ben erg blij dat hij mij volledig gezond heeft verklaard.

Met vriendelijke groet,


Geert W.
Den Haag

Schrijver: angelschoice, 8 januari 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.0 met 3 stemmen 86



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)