Inloggen
voeg je column toe

Columns

GEEL EN PAARS.....

Voor sommigen wordt het leven bepaald door een en dezelfde kleur. Geel. Zonnig, vrolijk, primair. Verblijdt het hart, maakt de zinnen sprankelend en tintelend. Een sterke kleur, een symbool van lichtkracht die hoort bij wijsheid, levenswarmte en bescherming. Fijn! Een veilige, koesterende kleur. Als hij tenminste enigszins warm is gemengd en wat naar het oranje neigt. (“Rood pigment toevoegen, schilder!”) Fel koud geel is eerder de kleur van de haat. Gooi in een relatie altijd met servies in die juiste kleurstelling. Veel Nederlandse bloemen in het wild zijn geel. Komt doordat bijen een voorkeur hebben voor deze tint en er graag op af komen. Geeft deze bloemen een evolutionair voordeel boven anders gekleurde bloemen.

Draag in vruchtbare dagen altijd Calvin Klein slips in deze teint. Geen porem maar wel resultaat: koters die evolutionair bevoordeeld zijn. Laat minnaressen nooit ondergoed dragen. Dat is vragen om schreeuwende trammelant. Geel was ooit het symbool des Keizers van China én van de Chinese monarchie. Spleetogen die nu trachten ons economisch ten gronde te richten hebben ook een huid in deze kleur. Vandaar dat op de voortplanting stevig de rem is gezet. Bij de konijnen af eigenlijk. Verpakking van Oosterse gerechten, voer van Conimex, is ook geel gekleurd. Smakelijk eten!

Geel kan met vrijwel alle andere kleuren gecombineerd worden. De samenvoeging met blauw komt wat goedkoop over. Dit effect wordt uitgebuit door de commercie, als men de indruk wil wekken voordelig te zijn. Voorbeeld: armeluisketen Zeeman. De combinatie met zwart staat voor gevaar. Deze mengvorm komt zelfs in de natuur voor, bij de wesp, bij de bij. Ook gifslangen bezitten deze kleurcombi. In de elektronische kleurcode staat geel voor het cijfer 4. Wat weer sterk doet denken aan de liters bier die je dagelijks consumeert. Goed beschouwt heeft héél veel van de wereld waarin je verkeert deze kleur.

Kun je je natuurlijk groen en geel aan ergeren maar de associatie met kuikens in combinatie met eidooiers rond de Pasen maakt veel goed. Alsook de hantering van blauw (nee, géén Zeeman-blauw) en ‘goud’. Maar vooral geel dus. Gele muren in combinatie met oranje heeft ook wel wat. Maar niets is zo veranderlijk als een mens. Geel is sinds kort volledig passé. Paars is nu het credo. Pittige Polen, spotgoedkoop en zwart (…), werken zich momenteel de schompes om riante woonhuizen een ‘extreme make-over’ te geven. Deuren, kozijnen, wanden en alles wat maar paarsdekkend te krijgen is wordt onder handen genomen.

Een frisse paarse wind waait door mannelijke garderobes. Armani-kostuums naar de Retourette. Uit kledingrekken graaien naar alles wat paars is. Zelfs grote liefdes op wielen gaan naar de spuiterij. Om 12.00 uur een ‘date’ met de kapster. “Doe maar een paars spoelinkje, meid!” Reden van dit gerief: in Almere staan paarse mandjes klaar in de Plus-supermarkt voor singles levend onder de armoedegrens die een leuke date willen. Rondschreeuwen dat je botergeil bent en iets spijkerhards/soppend nats zoekt maakt zo’n wanhopige indruk. Zelfs in de polder.

Een paars mandje in het geheel niet! Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel vindt de actie erg leuk. "Het is in onze branche bekend dat de supermarkt een geliefde ontmoetingsplek is. Dat leidt tot openhartig gedrag!”. Zo, zo. Copuleren voor de schappen gevuld met véél lekkers? Oraal voor een stelling pijpjes Heineken? Of anaal frontaal voor de kassa’s? Dus voor een halfje volkoren en flacon Dreft vloeibaar steeds naar Almere pendelen? Kies voor een rigoureuzere aanpak dichter bij huis. Regel met een persoonsgebonden budget een paarse rollator. Strompel je de pleuris op en neer door de winkelstraat. In een tijdloos paars kostuum met puntrevers uit de kringloop “Tweede Kans”. Resultaat: niets! Nu kan dat twee oorzaken hebben. Je harses doet singles hun blik razendsnel afwenden of de gristenen op de Veluwe hebben een informatieachterstand. Dan toch maar de dubbele beglazing paars laten rollen...

http//:www.clabamsk.blogspot.nl

Schrijver: clabamsk, 30 januari 2013


Geplaatst in de categorie: humor

2.0 met 3 stemmen 258Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)