Inloggen
voeg je column toe

Columns

Monopoly

Een blanco geheugen, dat is iets wat iedereen wel een keertje meemaakt denk ik zo, een blanco geheugen en eventjes niet meer weten wat je schrijven moet of anderszins waar je aan denken moet, maar al schrijvende weet je ineens weer waar je het over wilt hebben, wat de gemoederen dusdanig bezighoudt dat je wel van VER moet komen om daar niet bij stil te staan.

Iedereen is in de ban van de SNS bank, iedereen denkt er het zijne/ of het hare van in dit geval. Er zijn mensen boos, boos omdat de bank van overheidswege wordt geholpen door wanprestaties boos omdat er een poos geleden ook al €750 miljoen in diezelfde bank werd gepompt, boos, omdat de staat nu wel ingrijpt en niet naar de ouderen kijkt die het steeds lastiger hebben en krijgen!

En nu kan ik een hele opsomming maken van dingen die mis gaan, dan zou het een saaie boel worden want tenslotte staat het nieuws al bol van dit soort narigheid, hoor en lees je niks anders dan alleen maar de te hoge bonussen, te hoge salarissen te, tja wat er allemaal aan TE voor kan staan, dat weten we nu wel, maar wat me dan weer wel verbaasd is: wanneer iemand ten onrechte iets teveel betaald heeft gekregen, dan weten de mensen niet hoe snel ze dat moeten terughalen.

Een voorbeeld? Nou dat is er zo, ik moet bijvoorbeeld een brief versturen en dat moet natuurlijk iedereen, maar in dit geval had ik een aantal enveloppen klaarliggen die allemaal werden voorzien van het prachtige evenbeeld van onze Koningin, ik plakte en ik plakte, hoefde er gelukkig niet aan te likken want dat is wel zo ranzig, maar in elk geval, ik plakte hare majesteit op elke envelop, dat doe je zonder na te denken toch?

Dat zijn van die acties waar je niet bij na HOEFT te denken, je staat als het ware op de automatische piloot, zonder dat je de lucht ingaat! Afijn, die enveloppen gaan dus de brievenbus in, daar moeten WIJ tegenwoordig een flink stuk voor lopen, omdat er brievenbussen zijn verdwenen, maar daar heb ik het al eerder over gehad en ga daar verder niet op door, uiteindelijk liggen de enveloppen netjes gesorteerd op stapeltjes van postcodes klaar en verdwijnen in de gleuf, allemaal voorzien van een postzegel.

Waar gaat dit over, ik hoor de mensen denken nou dat zal ik uitleggen, want anderhalve week later ontvang ik van de post een kaart, best grappig denk ik dan nog, ver voor Valentijn van de post een kaartje krijgen, maar dit was niet zo’n leuk kaartje want ik moest strafporto betalen! Jawel ze wilden van mij nog meer afbeeldingen hebben van Hare Majesteit, omdat ik in de haast, die ik eigenlijk helemaal niet had, niet in de gaten had, dat, wanneer je post verstuurt naar onze Belgische buren er meer Koninginnen op moeten worden gestuurd cq geplakt!

Tja ik stond natuurlijk op de automatische piloot en plakte onze Koningin op iedere envelop niet doorhebbende dat er meer van haar beeltenis op die envelop moesten worden geplakt, tja dat heb je ervan als je op de automatische piloot staat en denkt, dat ons land dezelfde waarden heeft als ons buurland!
Dit zijn nou van die typische voorbeelden van niet nadenken als je iets doet, wat je normaal maar een enkele keer doet, maar als je post op laat lopen dan heb je ineens erg veel enveloppen die van hare majesteit moet voorzien en tja dan glipt er wel eens een foutje tussendoor, zo een foutje van extra zegeltjes plakken omdat die envelop over de grens moet, en dat terwijl de grenzen er niet meer zijn, de grenzen zijn open, er staan geen beambten meer langs de kant van de weg, die het ene land met het andere verbinden, omdat die zinloos geworden zijn. Wat me brengt op het volgende, er is al zoveel ingeleverd, er zijn al zoveel mensen naar huis gestuurd die overbodig geworden zijn, er zijn al zoveel mensen die niet meer aan het werk hoeven te gaan en toch, zitten ze daar in den Haag nog steeds te zeuren over inleveren!

De dienstplicht is voor een groot deel afgeschaft, dat potje dat men dacht te krijgen is blijkbaar ook al leeg, want je hoort er niemand over, dat dit geld heeft opgebracht! Wat je wel hoort is dat de STAAT wederom een bank naar zich toetrekt! En ik vraag me dan alleen af, waar doen ze het van in hemelsnaam?

Je kunt toch geen dingen kopen als je geen geld hebt? Je kunt toch geen dingen aanschaffen als je niks te makken hebt, je kunt toch niet hardmaken tegenover alle inwoners van ons land die moeten inkrimpen, dat je een aanschaf gaat doen, terwijl dit feitelijk onmogelijk is?

Kijk, ook ik zeg wel eens bij een aankoop, dat het eventjes niet uitkomt, maar dat betekent dan niet dat ik het niet betálen kan, nee dat houdt dan alleen maar in, dat ik een beetje op moet passen met wat ik doe, omdat ik niet graag voor verrassingen kom te staan, maar dat de overheid, die in alle mogelijk dingen een mes zet, waarvan de kanten zo scherp zijn dat ik er niet graag aan zou zitten, dat diezelfde overheid in tijd van bezuinigingen een BANK koopt daar kan ik met mijn verstand niet bij en velen met mij!

De ouderen zijn boos, de mensen snappen niet wat er gebeurt, logisch want die gasten in Den Haag weten zelf niet wat ze aan het doen zijn, dus hoe kunnen wij dan uitleggen wat er speelt, als men daar alleen maar bezig is met een irritante manier van MONOPOLY spelen, waarvan ZIJ alleen maar de spelregels kennen?

Schrijver: An Terlouw, 9 feb. 2013


Geplaatst in de categorie: politiek

2,7 met 6 stemmen 200Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ivan Grud
Datum:
10 feb. 2013
Email:
grud-ivanhotmail.ph
Je hebt het juist weergegeven An, het is rampzalig zoals er met ons geld wordt omgesprongen, maaaaaaar wij creëren de mogelijkheid.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)