Inloggen
voeg je column toe

Columns

Laat Pasen nu maar komen!

Dag vrienden!
Ook al genoten van de prille lentezon? Ik heb deze week voor het eerst na de lange gure winter het gazon gemaaid. Gelukkig met een elektrische grasmaaier, anders was mij dat vast niet gelukt want het gras stond zeker meer dan twaalf centimeter lang. Daarna onkruid gewied, geharkt, opgeruimd en zo meer. ‘s Middags prinsheerlijk buiten gegeten met zicht op zon en warmte. wat een luxe!

De dag daarna alle ramen gelapt buiten. Rustig, niet opgejaagd. Waarom zou ik trouwens? Bij het omhoog kijken naar de slaapkamerramen was ik duizelig. Een ruitenwisser met zo’n verlengbare steel is handig, maar heeft ook zo zijn eigen gebruiksaanwijzing. Niet te lang omhoog kijken dus of ik kon achterover tuimelen. Een mens leert het wel. Tussendoor weer lekker aan mijn tuintafeltje gezeten in de zon. Braaf wat boterhammetjes en een paar stukjes fruit verorberd en de kat van de buren in de gaten gehouden. Die zat van op de schutting te loeren naar een paar bosduiven in de Meidoornboom. Gelukkig hebben de takken ervan flinke doornen, dus geen probleem voor de vogels. Die Meidoorn werd trouwens wel erg hoog, zag ik!
Gisteravond bezoek van vrienden gehad die de Meidoorn gesnoeid hebben op mijn verzoek. Een heerlijk idee dat ik nog trouwe vrienden heb die mij helpen als ik in nood ben.
Hoe kort mag ‘t ie? Knip knip, zaag zaag! Oeps! De laatste boom in mijn tuin werd zowaar letterlijk een kopje kleiner gemaakt. Zet hem dan maar meteen helemaal kort, zei ik. Hij schiet wel weer uit. Waar heb ik dat meer gehoord? Als de Meidoorn bloeit dan geuren zijn witte bloesems altijd heerlijk zoet. Nu stond ie al voorzichtig in de knop. Ik vrees dat ik dit jaar weinig bloesems zal ruiken. Ten eerste omdat ik sowieso sinds mijn elfde al weinig reukvermogen heb. Ten tweede omdat de weerman vorst afgeeft voor het komend weekend! Ai ai! Als dat maar goed komt!

Vanochtend beroep gedaan op een andere trouwe vriend. Die bracht al het vele snoeihout naar het containerpark en ik ruimde het kleine sprokkelhout op. Ja, weer in de zon! Hoi hoi! Samen buiten koffie gedronken nu het nog kan. Het koelt al wat af, maar met een dikke jas aan was het goed te doen en zeer gezellig. Thuis een terrasje pakken en wat luisteren wat de buren over de gesnoeide boom te vertellen hebben, zet u schrap!
Heb je gesnoeid? Hij is wel erg kaal geworden hé? Jammer hoor want ik vond het zo’n mooie boom! Tja het moest toch eens gebeuren hé? Nu kan het nog!
Dat ik dat nog mag meemaken!, dacht ik. Eindelijk nemen de buren het eens op voor de boom! Ik heb hen uitgelegd dat ik niet wou dat heel onze buurt eens in de fik zou vliegen door een blikseminslag in mijn Meidoornboom. Hij was zeker al drie meter hoog gegroeid. Toen begrepen ze het, want iedereen herinnerde zich wellicht het helse onweer dat wij anderhalve maand geleden eens pal boven onze wijk gehad hadden. Die nacht heb ik zowat peentjes gezweet, dus laat nu de voorspelde sneeuw maar weer komen!
Groetjes, een prettig weekend en kom maar eens buurten, maar als je je hond uitlaat neem je dan wel zo’n gratis rood poepzakje mee? Dat is wel zo aardig voor mij en de andere buren die hun best doen om onze wijk proper te houden!


Zie ook: http://laurinevandepitte.wordpress.com

Schrijver: Laurine Vandepitte, 10 mrt. 2013


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

4,0 met 1 stemmen 2.330Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)