Inloggen
voeg je column toe

Columns

Waar een vergissing al niet goed voor is!

Ring! Ring! Riiinnnggg!!!!
Ja! Ja! Ik kom al druktemaker! Hou je een beetje gedeisd!, bromde ik. Een paar weken geleden heeft mijn vaste telefoontoestel ineens de geest gegeven. Kan gebeuren. Gelukkig had ik onlangs een GSM cadeau gekregen. Daar zitten echter wel zoveel ‘liflafjes’ aan dat ik er een hele kluif aan heb om dat allemaal uit mijn hoofd te leren. In het begin wou het maar niet lukken. Zelfs deskundigen mopperden dat dit wel een heel moeilijk toestel is!
Hoort helemaal bij mij, dacht ik berustend. Vrijwel niets gaat gemakkelijk in mijn leven, maar dat maakt het juist zo boeiend. Ik heb zodoende nooit te klagen over nieuwe uitdagingen. Als ik dan wat later weer iets bijgeleerd heb dan mag ik terecht wel een beetje fier op mezelf zijn, vind ik. Zo ook met dit toestel. Eerst kreeg ik er grijze haren van. Nu verstuur ik al met een brede grijns van oor tot oor smsjes!
Riiinnnngggg!!!!!! Zeur niet zo! Straks brandt mijn erwtensoep aan!, gilde ik terug, alsof Samsung kon antwoorden. Eindelijk duwde ik op het groene telefoonicoontje.

Met Vandepitte, hallo!, zei ik nuchter.
Waarom heeft u mij gebeld?, vroeg een duidelijk misnoegde vrouw.
Huh? Met wie spreek ik alstublieft? Ik heb helemaal niet gebeld, ik ben snert aan het koken!, antwoordde ik verstrooid, maar eerlijk.
U heeft mij wél gebeld!, hield de onbekende vrouw koppig vol. Ik zie uw telefoonnummer! Wat moet u van mij? Waarom belde u?
Wie bent u dan?, wilde ik weten, maar zij gaf geen krimp. Waarom belde u mij op?, vroeg zij nog nijdiger dan eerst.
O! Wat klonk zij achterdochtig! Blijkbaar heeft zij een man of een vriend die haar regelmatig besodemietert met andere vrouwen, dacht ik. Tja, dan kan ik haar gedrag begrijpen hé!
Blijkbaar is er hier sprake van een vergissing!, zei ik aardig. Als ik blijkbaar iemand heb willen bellen vanochtend dan was het zeker niet u hoor! Sorry voor het ongemak mevrouw. Ik ben echt snert aan het koken.
Dat kan. Goed dan!, zei mevrouw X ietwat gerustgesteld en zij verbrak ons opmerkelijke telefoongesprek.
Toen ik vanmiddag een bord vers gekookte snert zat te eten herinnerde ik mij ineens dat ik vanmorgen inderdaad een verkeerd telefoonnummer gedraaid had! Ik had namelijk een lieve vriendin willen bellen die in Schoondijke woont, maar ik had per vergissing de nummers verwisseld van volgorde. Toen had ik een zakelijke mijnheer aan de lijn gekregen. Hij en ik hadden beide onze naam gezegd en ik had mij netjes geëxcuseerd toen ik mijn vergissing gemerkt had. Hij had zwijgend de verbinding verbroken.
Blijkbaar was hij de man van mevrouw X! Tja, wat valt er over zo’n samenloop van omstandigheden verder te vertellen? Blijkbaar botert het niet goed meer tussen twee mij onbekende mensen. Jammer voor hen! Door een misverstand kreeg ik dus stof voor een nieuwe column, met dank aan de misnoegde mevrouw X!

Schrijver: Laurine Vandepitte, 14 maart 2013


Geplaatst in de categorie: partner

1.0 met 1 stemmen 198Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)