Inloggen
voeg je column toe

Columns

Onderdrukken om zelf op te veren

Vladimir Vladimirovitsj Poetin is maandag 8 april op bezoek in ons land. Hij zal natuurlijk ook de koningin-op-de-valreep Beatrix ontmoeten, onder het genot van heerlijke hapjes en wodka. Hij komt zonder zijn vrouw, want Russen houden zakelijk en privé graag gescheiden. Kijk maar uit met die man, zeker na een paar wodka's. Een koningin van zijn leeftijd zal hem zeker opwinden. Maar alle gekheid op een stokje, de man in kwestie is echt gevaarlijk en wreed, al zullen de beleefdheden op niveau dat volstrekt vermijden.
Temeer omdat Nederland profijt heeft bij de Russische gas en olie en handel staat bij veel regeringen boven de mensenrechten. Onder één hoedje spelen met een grote schurk als Poetin is een schandalige misstap van Nederland.

Poetin is zestig jaar en zijn vader werkte al voor de NKVD, later KGB, onder Stalin. Zijn opa was de kok van Lenin en Stalin. Poetin zat voor de KGB in Dresden, waar hij jaagde op westerse spionnen en dissidenten. Hij is getrouwd met Ljoedmila Alexandrovna Poetina, zes jaar jonger. Hun twee dochters heten Maria (1985) en Katja (1986). Maria is getrouwd met de Nederlandse Jorrit Faassen. Dus een wel heel familiaire band met ons land, wat ons extra recht van spreken geeft. We kunnen beter hopen dat deze Jorrit eens flink met zijn schoonvader gaat praten aangaande homo-rechten en mensenrechten, dan dat we iets van onze bijna ex-koningin mogen verwachten. Je zou denken, dat ze juist vlak voor haar onttroning nog eens dapper en scherp uit de hoek durft te komen, maar iedereen weet wel beter, die brandt haar vingers niet aan interne aangelegenheden van een machtig land als Rusland. Die blijft liever ja-knikken, zoals de olie-ja-knikkers bij Slochteren.

Twan Huys interviewde in Nieuwsuur (6-4-2013) de Amerikaanse schrijfster en activiste Masha Gessen, die met de dood is bedreigd na haar boekwerk over Poetin "De man zonder gezicht". Hij is een wandelend KGB-systeem en geen persoonlijkheid, die Van Rusland een KGB-land maakte. Als kind keek hij al emotioneel verarmd uit zijn enge visse-ogen. Koelbloedig en gehaaid. Genietend van macht en despotisme. Kloon van zijn even harteloze vader. Masha ontdekte, dat hij als jongen al een gewetenloze straatvechter was. Hij heeft de zwarte band bij judo en hij vist graag met ontbloot bovenlijf. Hij is een vriend van Steven Seagal, die in zijn vechtfilms altijd overwint. Kortom, hij is een onverbeterlijke macho, die zijn zachte kanten heeft begraven en daarom geen enkele sympathie met homoseksuele mensen en politieke tegenstanders heeft. Zijn wil is wet, hoe autoritair kun je zijn! Masha noemt hem niet voor niets een uiterst gevaarlijke schurk en dictator! En met zo iemand gaat ónze nog-even-koningin gezellig keuvelen, snacken en pimpelen? Natuurlijk, mensen, dat soort gezelligheid deelt ze immers ook met de vader van Maxima, die ook weerloze mensen onderdrukte om er zelf beter van te worden. Goede machthebbers zijn een enorme zeldzaamheid geworden.

Poetin liet inspecties en invallen uitvoeren bij Human Rights Watsh, Amnesty International en Transparation International. Alledrie mensenrechtenorganisaties, die wereldwijd de rechten van de mens verdedigen. Hij herstart de Sovjettijd en hij wil een homo-wetgeving, die het iedere Rus verbiedt om homofiel te zijn. En alle homo-propaganda moet worden verboden. Zou zijn Russisch-orthodoxe geloof daar iets mee te maken hebben? Geloof en menselijke vrijheid is in de wereldgeschiedenis vaak niet samen gegaan. Freud zeker gemist, dan zou hij weten dat sexuele onderdrukking psychische gestoordheden oplevert. Iedereen weet dat sexuele geaardheden niet onderdrukt kunnen worden. Poetin is rijp voor opname en een diepgaande hersenontspoeling. Misschien dat hij dan Steven Seagal nog eens openlijk op de mond durft te kussen, want juist zijn sterke anti-homobeleid is zeer verdacht. Misschien dat hij dan zijn volgende tegenstander tijdens een judo-sessie opeens tijdens het gevecht begint te zoenen en te strelen!

Dat hij ineens al die Nederlanders begrijpt, die tijdens zijn bezoek in Amsterdam overal de regenboogvlag lieten wapperen en tegen zijn wanbeleid demonstreerden bij het Nemo-museum, terwijl hij van verse tonijn en dure wijn genoot. En met Beatrix voetje-vrijde. Die hem overigens een blauwe plek op zijn scheenbeen bezorgde. Hij komt ineens tot het inzicht, dat hij met het onderdrukken van anderen ook zichzelf onderdrukt en dat zijn liefdeloze en bizar strenge opvoeding daar de oorzaak van is. Hij ontdekt dat het Russisch-orthodoxe geloof net zo dwaas is als de KGB en hij voelt ineens een intense genegenheid voor de zangeressen van Pussy Riot. Zijn dochter Katja blijkt ineens te worstelen met lesbische gevoelens en door echt naar haar te luisteren, raakt hij zo ontroert, dat zijn hele wereld op de kop gaat staan. Hij raadpleegt de duurste psychiaters en die weten hem met zeer grote moeite te bevrijden van zijn trauma's en onderdrukkingssystemen, waarna ook in Rusland het roer volledig om gaat en de regenboogvlag voorgoed trots op het Kremlin wappert.

Schrijver: Joanan Rutgers, 7 apr. 2013


Geplaatst in de categorie: psychologie

4,0 met 1 stemmen 974Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 apr. 2013
Hoezo amateurpsychologie? Je weet maar amper hoeveel psychologie-boeken ik heb verorberd om tot zulke scherpzinnigheid te komen!
Naam:
mobar
Datum:
8 apr. 2013
Knap stukje amateurpsychologie laat jij hier op los, was de spiegel maar even diepzinnig.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)