Inloggen
voeg je column toe

Columns

Open brief aan de Minister

Er zijn dingen die ik niet zo goed begrijp en U als minister kan daar vast wel antwoord op geven want we begrijpen allemaal niet zo goed waarom er dingen gebeuren die nu gebeuren en wetend dat u me zult vragen waar dit over gaat zal ik het U uitleggen.

Er wordt gesproken over bezuinigen dat woord hoort iedereen wel een paar keer op een dag dat heeft natuurlijk alles te maken met de Nederlandse recessie, maar wat ik als leek dan niet zo goed begrijp is, dat er NU pas actie wordt ondernomen om medicijnen te hergebruiken, al jaren worden deze vernietigd en soms volkomen onterecht!

Wat ik ook niet snap is dat er steeds meer artikelen uit het ziekenfondspakket worden gehaald die mensen noodgedwongen moeten gebruiken en ik zal U wat voorbeelden geven. Ik slik namelijk pijnstillers en omdat ik niet alles slikken mag, is er maar een soort, U snapt het al, juist die wordt geschrapt uit het pakket en dat houdt dan in dat ik elke maand aan de deur € 10.84 mag betalen!

Dan voorbeeld nummer twee, naar aanleiding van 3 borstoperaties ( vanwege borstkanker) heb ik een oedeem arm overgehouden en als gevolg daarvan moet ik natuurlijk naar een oedeem therapeut en moet die arm ook worden getaped, met speciale tape dan, een sessie van therapie kost € 42 per keer dus dat is € 84 per week, U snapt dat ik al door mijn eigen risico ben, om precies te zijn half maart van dit jaar.

Nou wordt die tape dus ook niet meer vergoed dat hoorde ik van de week en een doosje van die tape is € 65, zit niet meer in het pakket, wist U dat ook al? Ik legde het probleem voor aan de therapeut en die zei, tja dan zul je een keer extra moeten komen in de week, dit is Minister om te voorkomen dat de arm, waar ik oedeem in heb volloopt met vocht, normaal doet die tape dat maar Minister, dat geld is voor mijn beurs teveel van het goede, of moet ik kwade zeggen?

Kijk minister, dat er moet worden bezuinigd snap ik best wel, maar als U alleen naar dit verhaaltje kijkt, dan snapt U toch wel dat dit verkeerde bezuinigingen zijn? Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat er op de foute manier wordt geregeerd en dat er op verkeerde manieren wordt bezuinigd?

Bent U dan met me eens, of zit ik er in dit geval naast? Ik begrijp het allemaal niet meer, als er sprak is van recessie en U komt met dit soort absurde ideetjes dan zijn de kosten toch vele malen hoger? Zou U me de zin van dit uit kunnen leggen tenminste als U het zelf nog begrijpt, want ik kan me voorstellen dat dit een idioot verhaal lijkt te zijn. Mocht U denken dat ik dit uit mijn duim zuig dan kan ik U vertellen dat dit niet zo is, en U mag me altijd bellen want die patiënt, dat ben ik.

In afwachting van uw antwoord…

met hartelijke groet

An

Schrijver: An Terlouw, 27 april 2013


Geplaatst in de categorie: ziekte

2.0 met 2 stemmen 90Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)