Inloggen
voeg je column toe

Columns

Sharon

Sharon Dijksma is Staatssecretaris van Economische Zaken en o.a. belast met duurzaamheid van land -en tuinbouw en voedselveiligheid. Sharon Dijksma is van de PvdA en politiek mastodonte, al jaren niet weg te branden uit de baantjescarrousel.

Haar CV walmt de geur van 'processen aansturen, werkgroepen installeren, en commissies initiëren '. Sharon Dijksma is iemand die 'het metier' in haar vingertoppen heeft. Steeds vindt haar brandende ambitie een weg naar de openbaarheid. Of het nu gaat om het burgemeesterschap van Nijmegen, het kapittelen van de eigen gelederen na een verkiezingsnederlaag of het opvolgen van een sjoemelende collega, op Sharon kun je rekenen.

Nu hebben haar geestverwanten in Brussel eindelijk besloten dat het gebruik van pesticiden in de landbouw binnen een jaar tot het verleden moet behoren. Onder Europese bijen vindt een razendsnelle en ongekende massaslachting plaats. Volken verdwijnen bij honderden, akkers en boomgaarden worden niet meer bevrucht, oogsten dreigen te mislukken. Een sluimerende catastrofe. Ook in mijn appelboom is Maya deze dagen maar mondjesmaat verschenen.

Vandaag verzoekt een meerderheid in het Parlement dan ook aan Sharon Dijksma of wij in Nederland niet alvast een voorschot op die maatregel kunnen nemen zodat we nog sneller tot actie over kunnen gaan.
Tweede Kamer. meerderheid, steekhoudende argumenten, je zou toch zeggen..
'Nee' ,antwoordt Sharon Dijksma.
'Nee, want dat zet onze landbouw op achterstand' (lees: kost misschien geld).
Je verstand staat stil bij zoveel arrogante kortzichtigheid. Het is alsof de Titanic de ijsberg wel recht voor zich ziet opdoemen, maar weigert eromheen te varen vanwege de extra brandstofkosten.

Maar na het neerdwarrelen van de laatste vergiftigde bij, is Sharon Dijksma ongetwijfeld de eerste die vanuit 'mijn verantwoordelijkheid en oprechte bezorgdheid' een brede commissie van onderzoek zal installeren die ..

Schrijver: trawant, 17 mei. 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,8 met 5 stemmen 106Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
17 mei. 2013
Email:
moi636yahoo.com
Ja die tekst over de Titanic is super.
Goed verwoord! Inderdaad; kortzichtige arrogantie. Weet dat mens veel wat het eigenlijk betekent als er geen bijen meer zijn straks...want het gaat niet alleen om honing.
Naam:
J.de Groot
Datum:
17 mei. 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Mooie beeldspraak van die Titanic!
Weer graag gelezen, zoals altijd Niek!
Naam:
Len Cornelis
Datum:
17 mei. 2013
Fijn scherpe column over bizar fenomeen Sharon Dijksma. Een intrigante bij uitstek. Een babbelkous met balen meel in het mondje. Hier mooi getypeerd met 'processen aansturen'. Sharon's non-beleid nauwelijks verhuld achter haar structurele krompraat.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)