Inloggen
voeg je column toe

Columns

De borsten van Angelina Jolie

Toen ik hoorde dat Angelina haar borsten zou hebben laten verwijderen, gingen bij mij meteen de alarmbellen rinkelen.
Ten eerste vroeg ik mij af of het wel echt waar is, ten tweede stelde ik mezelf de vraag wie er belang heeft bij dit verhaal. Dat het stinkt, stond voor mij direct als een paal boven water. Ik kon er echter niet meteen de vinger achter krijgen. Ik legde het voor aan mijn vriendin. Zij had dit nieuws natuurlijk ook al gehoord en was furieus.

De vrouw mag zich niet lekker voelen in haar lijf, mag niet van haar vrouwelijkheid genieten en moet haar eigen lichaam als bedreiging zien. Ze moet in angst leven alsof ze een tikkende tijdbom is. Ze moet met gebogen hoofd over straat. Dit waren in een stortvloed haar eerste reacties. Waarna ze vervolgde met kritische vragen over ontbrekend beleid voor de mannen. Bij hen worden toch ook niet massaal preventief ballen en prostaten weggehaald? Mannen sterven toch ook aan kanker?

Dit verhaal heeft me de hele week bezig gehouden. Welke agenda wordt hier gediend? Het kan niet gewoon een divastrijd zijn tussen haar en Madonna. Ik hield iedere dag de alternatieve media nauwlettend in de gaten. Het wachten was op de eerste artikelen die zouden verschijnen. Het verlossende antwoord kwam vandaag, op een mooie pinksterdag.

Het gaat allemaal om geld. Heel erg veel geld. Over de ruggen van de vrouwen. Natuurlijk niet echt verrassend, tenminste voor wakkere mensen. Gelukkig voor Myriad Genetics slapen de meeste mensen in de wereld. Ze laten zich maar al te graag zand in de ogen strooien door Angelina en Brad. De nieuwe medicijnmannen van deze tijd.

Wat is er nu aan de hand? Het Amerikaans Hooggerechtshof doet binnenkort uitspraak over een patentaanvraag. Het patent voor het BRCA1 genoom. Een patent op een menselijk gen nota bene! Alles wat je kunt verzinnen, bestaat ook. Eigenlijk is dit het laatste hobbeltje dat nog genomen dient te worden. Bij een akkoord kan Myriad Genetics aan de slag. Die kans is natuurlijk verschrikkelijk groot door de weldoordachte mediacampagne met ons showbizz-stel.

Myriad Genetics heeft de tests gepatenteerd voor het BRCA1 genoom waar de vrouwen nu massaal voor in de rij staan. Tests van rond de 3.000 dollar die moeten uitwijzen of je kans op borstkanker hebt. Kassa! Jolie heeft bovendien gekozen voor een plastische borstherstellende operatie. En dat kunnen natuurlijk maar weinigen betalen. Voor de gemiddelde vrouw zal het plaatje er dus heel anders uit gaan zien.

Angelina Jolie is een heel goede actrice.

Schrijver: René Turk, 20 mei 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 10 stemmen 208



Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
24 mei 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Al langere tijd erger ik me aan nieuws, over
mensen, die ik persoonlijk niet ken. Wat heb ik
eraan, om te verdrinken in beweringen, van hen,
die ik nog niet eens wìl kennen? Sensatie versus
waarachtigheid.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 mei 2013
Je laatste zin moet blijkbaar de chute in je filosofische banaliteit zijn, maar wat mij betreft is het juist het residu van je onbarmhartigheid jegens Angelina!
Van 87% kans op borstkanker is haar kans daarop gedaald naar 5% kans, waardoor ze veel meer verzekerd is van haar omgang met haar kinderen en kleinkinderen. Het is zo verdomde kleingeestig om te denken dat ze dit puur voor winstbejag heeft gedaan voor haarzelf of voor de medici, die zo'n operatie uitvoeren. Het is duidelijk dat je de mens achter de actrice niet weet te herkennen, noch te omarmen!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
20 mei 2013
Email:
moi636yahoo.com
Toen ik het bericht las, niet lang daarna, over eierstokken, was het bij mij ook klaar. Had er ook vraagtekens bij.
Naam:
J.de Groot
Datum:
20 mei 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Net even anders maar lijkt op gevalletje vogelgriep, geld, geld, .....kassa!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)