Inloggen
voeg je column toe

Columns

Een dag als vandaag

Zondag, de dag dat half Nederland zich verveelt.
Ik ben voor de wekker wakker. Ik doe mijn 'voeloefening' en verbind mij met de aarde. Ik dank haar voor alles wat ik mag ontvangen en sla mijn dekbed open.
Vanuit bed ga ik naar de badkamer, neem een douche en poets mijn tanden.
Na korte tijd ben ik in de kleren en beneden.

Ik begin de dag met water, neem een lekkere smoothie; gister klaargemaakt en een kop thee.
Het regent behoorlijk buiten en ik twijfel of ik met de fiets of auto naar de kerk zal gaan. Het zit in mijn systeem dat het eigenlijk not done is om met de auto van die heel kleine stukjes af te leggen. Pfff, denk ik vandaag en doe het toch met in mijn achterhoofd dat ik daarna bij iemand even een 'koppie' ga doen. Dan hoef ik mij niet al te schuldig te voelen dat ik toch de auto gepakt heb.
Door mijn getreuzel ben ik natuurlijk weer aan de late kant. Ik heb moeite met op tijd komen. Ben vaak van alles aan het doen of denken en bedenk me dan dat ik weg moet. Gewapend met mijn plu ga ik naar mijn auto en rijd naar de kerk.

Vlakbij kan ik parkeren en mijn plu redt mij vandaag voor de 2e keer tegen de regenvlagen, die de wind op mij af stuurt.
In de kerk wacht mij een verrassing. Er zijn meer kinderen dan anders en de dienst is daar ook naar. Verrassend en verfrissend en behoorlijk hedendaags. Ja de kerk is bezig met een omslag, wil vernieuwen en de mensen weer bereiken.

Ik, die zelf anders in het geloof sta, en mijn medegelovers tolereren elkaar tijdens de dienst. Ik sta niet bij een lezing en ook niet aan het einde van de dienst. Ik heb dit een keer kunnen uiten, dat ik het niet nodig vind omdat ik geen connectie met de bijbel voel. Ik geloof dat er een liefdes- of goddelijke energie is, die verschillende benamingen kent vanuit verschillende religies en dat die mij vaak helpt. Zo voelt dit althans voor mij. Ik geloof in vele onzichtbare dingen die anderen weer niet geloven maar die geloven wel weer in de bijbel.

In de dienst werd Facebook betrokken en zo maken ze de brug voor kinderen kleiner door vroeger en nu te verbinden. Er valt nog veel winst te behalen in het uitdragen van religievisies maar door de leegloop van kerken is de start gemaakt. Ik heb mijn plekje er weer gevonden want de energie vind ik zeer aangenaam. Van huis uit katholiek, vanaf mijn 16e niet meer geweest. Nu bezoek ik een Lutherse kerk. Ja, bezoek, want ik ben en ik bezoek! Wat mij niet raakt laat ik langs mij heengaan, soms heb ik aan een woord genoeg. Wat voor mij zeer van belang is, is het vredige gevoel.

Na een mooi uurtje waarin ik genoot van de kleintjes, toog ik naar mijn vriend voor een koppie.
Even jeugdsentiment van Doe Maar geluisterd en vanuit mijn tenen meegebruld. Heerlijk, even los, even gek doen en dat met mijn 49 herfsten.
Het kan altijd, jezelf zijn en geloven hoeft geen probleem te zijn.
Het maakt je niet nerdig of wat dan ook. Je wortels heb je in de aarde en die neemt niemand je meer af.

Schrijver: Jetteke, 14 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: individu

4.2 met 4 stemmen 113Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)