Inloggen
voeg je column toe

Columns

Tijd voor een non-dualistische samenleving

Vandaag de dag is het niet meer vanzelfsprekend om jezelf te zijn, te uiten.
Hoe meer er geroepen wordt dat wij in een democratie leven, des te minder lijkt dit op te gaan. Vrijheid van meningsuiting; dit jaar is er nog een activiste, anarchiste tot vier maanden cel veroordeeld omdat zij opruiende taal op haar site zou hebben geplaatst. Zij weigerde dit er af te halen.
Ik vind dit moedig. Zij liet zich niet van haar gedachten afbrengen maar staat waar zij voor staat. Ook al weet ik niet of ik voor of tegen hetgeen ben van wat zij verkondigt.Ik heb daar niet genoeg inzicht in. En zolang het bij woorden blijft?!

Als de rechtbank gaat beslissen over zulke zaken wat wel en niet zou kunnen, dan wordt het de hoogste tijd dat die zich ook eens wat meer over onze politici gaan buigen over hetgeen die zeggen. Die zeggen ook heel veel dingen die ze niet doen; dus het verschil zie ik niet zo.
Politici hebben een vrijbrief om leugens te verkondigen in het kader van de verkiezingsstrijd of omdat zij een pion zijn in de huidige EU-samenstelling.
Naar het volk wordt niet meer geluisterd en wat mij bovenal opgevallen is, ook niet zo erg meer naar de mede Tweede Kamer collega's.

Na ingediende moties van wantrouwen door verschillende partijen (het wijntje was een beetje bitter aan het worden), werd er wat water bij gedaan om de boel wat te sussen. Daarnaast is het volk ook de straat op geweest.
Onlangs heeft Rutte betuigd om het anders aan te gaan pakken en moeten we maar afwachten of de waarheid het daglicht te zien krijgt of dat de donkere tijden die aangekondigd werden, inktzwart zullen worden.

Zolang er nog dualistisch gedacht wordt in termen als links, rechts,midden of extremisten, beperkten, zwakkere (ik kan zo nog wel even doorgaan), dan wordt het lastig om als mensheid tot elkaar te komen.
Het geldsysteem is de ondergang van elk zinnig denkend mens want zoals het nu gebruikt wordt is het zeer slecht verdeeld.
Laatst las ik, en dit is al eerder onder de aandacht gebracht, dat een ieder een basisinkomen zou moeten hebben. Hier ben ik het volledig mee eens. Natuurlijk is dit niet een Utopie dat alle problemen oplost want het hangt van de ontvanger af of die daadwerkelijk datgene met het geld doet waar het voor bedoeld is; vaste lasten en levensonderhoud.
Maar het is wel een begin om een ieder in een basislevensonderhoud te voorzien.
En al zouden meer mensen kunnen doen waar ze echt goed in zijn in het leven, wat meer vervulling geeft dan zou er minder onvrede zijn. Nu is het zo dat veel mensen gedwongen in baantjes zitten die bedacht zijn in een economisch systeem waar velen zich helemaal niet in thuis voelen.

Schrijver: jetteke, 21 okt. 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3,8 met 5 stemmen 750Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
vinketerin
Datum:
21 okt. 2013
Helemaal mee eens.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 okt. 2013
Je begint te ontwaken, je bent inmiddels rijp voor de inzichten van Osho en de Ware Christusgeest.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)