Inloggen
voeg je column toe

Columns

Zakkenbelasting

Geld geld en nog eens geld!

Je komt in het leven niet zover, als je geen geld hebt, je moet altijd wel iets van geld hebben, of dat nou komt door inkomen, pensioen of een uitkering, alles heeft te maken met geld. Nou kan de één met minder toe dan een ander, kan de een goochelen met een beetje, en heeft een ander nooit genoeg. En ga ik het dus nu maar over die directeur van de RABO bank hebben, de bank, die ooit werd samengevoegd, omdat het de RAFFAISENBANK en de BOERENLEENBANK was, die laatste was niet zo moeilijk, veel boeren legden daar hun geld in…de andere bank was meer voor het stadsvolk, de mensen in de steden, wat natuurlijk niet inhield dat je als stadsmens niet naar de boerenleenbank mocht, nee hoor die banken waren toen al overal in de steden ook te vinden.

Het was toen al lastig om een bank in het weiland te plaatsen, maar eigenlijk hoorde die bank daar dus wel, ach ik heb nou nog nooit een bank in of tussen het mais zien staan, dus toen die banken groeiden, al dan niet door samen te gaan, werden natuurlijk ook de panden groter en groter, en wij keken ernaar! Als ik dan kijk naar wat er nu gebeurd dan denk ik er het mijne van, want banken fuseren, gaan samen en worden groter en hebben dan ook nog eens meer macht. De ene hand weet niet wat de ander doet……of toch wel? Tja het spreekwoord, al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel, is ook nu weer van toepassing, en toch, terwijl ik er mijn gedachten op los laat laat het me niet los, dat er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen.

Want als je op de beurs handelt en je handelt zogezegd met voorkennis dan zijn de rapen gaar als je wordt betrapt. Niet alleen moet je jezelf kunnen verantwoorden, als je er financieel wijzer van wordt, ook nog, wanneer de zaak voor de rechter komt is er een gerede kans, dat je de bajes in gaat, volkomen terecht dan, denk ik. Maar die meneer Moerland, die voormalige directeur van de RABO bank, die dus zijn zakken heeft gevuld met een soort van voorkennis, die heeft gewoon ontslag genomen, en zit dus thuis, met volle zakken, een spekvolle bankrekening een huis wat er niet om liegt en pensioen, ach dat heeft die man toch helemaal niet nodig?

Hij heeft al meer dan genoeg binnen gehaald genoeg om jaren en jaren vooruit te kunnen, en vooropgesteld dat ie in dit leven alles nog op kan maken, blijft er altijd nog voldoende over voor zijn nazaten! Wanneer je als kleine man of vrouw een luttel inkomen hebt, niet op zo’n troon zit als waar die directeur op zat, dan heb je die dingen niet, nee hoor, maar als ik dan bedenk dat mensen met een normaal inkomen en volkomen zeker van hun baan, nu bij de kerk op de stoep staan, omdat ze hun hypotheek niet meer kunnen betalen, dan is ineens daar het moment van de waarheid, want wat zou er nou mooier zijn, dan mensen die b.v. een uitkering hebben eens een paar weken op de stoel te zetten van die directeur, met de kennis van de vrienden die wel wisten hoe ze moesten goochelen met de rentes, als je die mensen nou eens op een stoel zet met diezelfde acties, dan hoeven ze niet meer naar de pastoor om hulp te vragen, want natuurlijk kunnen ze daar wel hulp van krijgen, tenslotte heeft er een bisschop een kerk laten verbouwen voor 35 miljoen dus hulp vanuit de kerk kun je dan volgens mij best wel krijgen, of zou die bisschop bevriend zijn geweest met die directeur?

Kan natuurlijk ook nog! Dan is het altijd handig als je niet hoeft te wachten of er voldoende in de kerkzakjes zit, nee hoor, dan gaat die bisschop gewoon even naar de Rabo bank, en naar die voormalige directeur en de zaak is beklonken! Ik ben maar een simpel mens, maar dit soort acties zetten me altijd op het verkeerde been, want als WIJ het gewone volk, wat het niet geschopt heeft tot een directeursstoel, iets uithalen met voorkennis, dan zitten we wel, op voorhand al, bij het vermoeden alleen al, achter de tralies en die directeur?

Die neemt gewoon ontslag! Als U er nog iets van snapt, heeft U meer geleerd dan ik, want zelden is er in twee simpele zaken meer sprake van diefstal geweest dan dit, en wij de belastingbetaler c.q. de collectezakjesvullers, die betalen het gelag! Het is nog even afwachten tot we daarvoor de tol betalen door een verhoging van een nieuw soort belasting, zoveel is wel zeker! De zakken belasting!

Schrijver: An Terlouw, 30 okt. 2013


Geplaatst in de categorie: geld

3,0 met 1 stemmen 1.179Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)