Inloggen
voeg je column toe

Columns

Water en weer

Wat een paar rumoerige weken, niet alleen in het nieuws, maar ook qua weer, de wind waaide dat het een lieve lust was, en de Sint had moeite zich staande te houden tijdens zijn tocht door ons land, gelukkig is de goedheiligman weer naar Spanje en zal daar genieten van de zon, die het hier behoorlijk laat afweten, want ONS landje is de laatste tijd behoorlijk in de mist gehuld, maar ach dat heeft natuurlijk alles met het jaargetijde te maken en moeten we ons bij neerleggen!

Nog meer rumoer in onze regio, wanneer een meisje van 14 jaar heerlijk door een plas wil rijden en vervolgens de diepte in verdwijnt, het water steeg haar tot de lippen en verder, gelukkig kon ze door een omstander uit de penibele situatie worden gered van de verdrinkingsdood, want het zal je maar gebeuren, zo fiets je op een legaal fietspad, zo lig je te zwemmen in de Noordsingel zonder dat daar reden voor is zeker gezien de temperatuur, maar afijn, het kind heeft het overleefd en uiteindelijk kon ook haar fiets, gehavend en wel uit het ontstane gat worden geplukt. Eind goed al goed in dit geval!

We varen om met watertermen te blijven praten langzaam aan richting de Kerst, nee, ik praat niet over skiën of sleeën want de witte wondere wereld laat nog eventjes op zich wachten, en de één vind dat heel prettig, de ander zegt, ik ga wel op wintersport want tja, daar is die witte pracht al voldoende gevallen. Nee, laat ons hier maar fijn afwachten wanneer de weergoden eraan denken dat ook ons land weer een dikke winterdeken verdiend!

Altijd leuk en de mooiste tijd voor die witte pracht is natuurlijk rond de Kerst, want Kerstmis en sneeuw zijn nu eenmaal onlosmakelijk verbonden! Ach, ik loop een beetje vooruit, maar dat krijg je als je ineens aan zoveel dingen denkt, je wilt dan alles ineens opschrijven en zo krijg je een mengelmoes aan informatie die ik ten gehore breng.

Want wat te denken aan de icoon Mandela, die man 95 jaar geworden is en iedereen is in de ban van die vredelievende man, die ons uiteindelijk ontvallen is. Een mooie leeftijd, maar elk verlies is er eentje teveel, zo ook Kees Brusse, die door bijna iedereen van onze generatie wel gekend werd en een glimlach teweeg kon brengen, door zijn acties op de tv.

Dat zijn verliezen die je moet kunnen incasseren, omdat het nou eenmaal onvermijdelijk is, we zijn hier allemaal maar tijdelijk, helaas! En dan wil ik het één maal echt maar 1 x hebben over die achterlijk acties van bekende Nederlanders zoals Connie Breukhoven en Gordon, ruzies die over de TV worden uitgevochten, acties door elkaars telefoonnummer landelijk door te geven schuttingwoorden te gebruiken en dat allemaal via ons mooie medium TV.

En weet je, voor die ongein betalen we nog ook en nog erger, ZIJ worden er ook voor betaald, het is te absurd voor woorden en dus moet ik me daar verder maar niet druk over maken, want dat dit nou een typisch voorbeeld is van WEGGEGOOID GELD op alle fronten is wel duidelijk! De tijd nadert dat de kerstkaarten weer massaal mogen worden verstuurd, en ik heb me wederom voorgenomen om daar dit jaar NIET aan mee te doen, want zeg nou zelf, men liet een ampele week geleden weten dat de CRISIS voorbij was, nou, ik kan uit alle eerlijkheid zeggen dat het bij HEEL VEEL MENSEN nog knappe armoede is, want men kan nu wel zeggen dat die crisis voorbij is, maar dat GAT wat is ontstaan door ons te laten bloeden voor het probleem wat men van overheidswege creëerde dat gat is niet zo makkelijk te dichten als dat gat op de Noordsingel, dat kan ik je wel vertellen!

Men vergeet, en met MEN bedoel ik de mensen in maatpakken dat er ooit acties zijn ondernomen op financieel gebied, die men vergeten is weer glad te trekken en tja dan kun je wel roepen dat de crisis voorbij is, maar dat gat he? Dat zie ik voorlopig nog niet gedicht! U wel?

Schrijver: An Terlouw, 13 dec. 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2,3 met 3 stemmen 91Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)