Inloggen
voeg je column toe

Columns

Heerlijke nostalgie

Ik wilde het even hebben over de TREIN en nee, niet over de NS en ook niet over de FYRA want daar is al zoveel over te vertellen geweest dat iedereen daar wel zo'n beetje schoon genoeg van heeft, nee, ik wilde het even hebben over een programma dat al een poosje wordt uitgezonden bij de EO. Normaal niet expliciet een zender waar ik veel naar kijk maar in dit geval dus wel, niet alleen voor LINGO maar ook voor RAIL AWAY, een programma waarin de trein centraal staat. En als ik het dan heb over een trein, dan bedoel ik ook een trein, zo eentje die loopt op kolen, die stoomt alsof het een lieve lust is, die wanneer men aan het touw trekt, een geluid ten beste geeft als stoomfluit, die dus pure nostalgie oproept en weet je, gedurende al die uitzendingen die ik nu al voorbij heb zien komen, is er niet EEN keer gezeur geweest over blaadjes op de rails, en trekt de trein door bar landschap met sneeuw en regen.

Maar niet EEN keer is er sprake geweest van stoppen vanwege die omstandigheden en die trein reed gewoon op zogenaamd smalspoor ook nog. Zo zie je maar, we zijn met al die moderne dingen helemaal niet beter af, de dingen die nostalgisch zijn, komen vaak nog beter uit de verf dan menig modern attribuut en ik wenste dat er zo een trein gewoon door ons mooie landschap zou toeren, zonder je druk te moeten maken over de tijd, nog minder over blaadjes en al helemaal niet over de eventuele sneeuw, die we nu nog steeds te goed hebben.

Promoten doe ik niets, maar het loont de moeite om eens te kijken wat ik bedoel. Gegarandeerd je gaat net als ik overstag.

Schrijver: An Terlouw, 21 januari 2014


Geplaatst in de categorie: reizen

2.5 met 2 stemmen 96Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)