Inloggen
voeg je column toe

Columns

Al is de leugen nog zo snel

Het openen van de Olympische Spelen is een feit, de medailles en bekers kunnen alvast tevoorschijn worden gehaald en nu maar hopen dat alles netjes zal verlopen ook maar hopen dat alles veilig blijft, want er is weer voldoende om benauwd over te zijn.

Poetin heeft een paar gezichten en ik moet eerlijk bekennen dat een aantal mij verontrusten, net als hier in ons land, het gezicht van Plasterk normaal zoekt die man dus de publiciteit maar nou hij onder vuur ligt, schuwt hij de media. Je hebt van die mensen die heel graag op de voorgrond treden en daar is hij er eentje van, maar nu, verdwijnt ie door de achteruitgang als een dief in de nacht.

En het is allemaal maar zo makkelijk, dingen en uitlatingen verdraaien, dingen verkeerd zeggen en later zeggen dat het niet klopt, das volgens mij hetzelfde als liegen, en tja als je liegt, dan doe je iets niet goed. We praten niet eens over een leugentje om bestwil, nee hoor want niemand werd er beter van helemaal niemand. Nu moet ie zich verantwoorden, liggen partijen weer onder vuur en kan er weer gedebatteerd worden kan er weer oeverloos gezeur de ether in worden gestuurd omdat Ronald zijn boekje te buiten ging. Niemand die er nog iets van begrijpt, niemand die nog snapt, dat je met leugens blijkbaar dit land kunt regeren!

En dan komt Wilders met een rapport, jawel, met een voorstel om de gulden terug te halen ik moet je eerlijk zeggen dat ie mijns inziens wel een punt heeft, maar niemand die hem een ruggen steuntje geeft, nou dat doe ik dan wel want ik heb nog steeds heimwee naar die munt! Ik kan hunkeren naar de kwartjes en dubbeltjes, er zijn er vast genoeg die het met me eens zijn, er zit en zat een te groot verschil in de wisseling van de munt. Maal 2.20 en een beetje weet U het nog, nou ik wel en het lastige is dat ik het nog steeds doe, ik nog steeds omreken en denk, zo dan das duur!

En dan de reclames van de afgelopen tijd, 3 voor de prijs van 2 en als je een hele stapel neemt ben je nog goedkoper uit, jawel! Nou AH is allang vergeten om op de kleintjes te letten, en de anderen die driftig meedoen eveneens, want zeg nou zelf als men NU een brood koopt, dan kost dat een euro maar dat is nog steeds 2 gulden en twintig cent, en ik weet dat IK zo niet meer mag rekenen want dat zei Woutertje omrekenen mocht niet meer!

Het maakt me alleen zo triest, want waar we vroeger en dat vroeger is echt niet langer geleden dan dat de euro in ons land kwam, met gemak een cadeautje kochten voor een paar gulden, nou daar moet je nu helemaal niet meer mee aankomen! Een paar euro's zitten al meteen tegen die tien gulden aan en das een fors bedrag hoor! Ik hoor diverse mensen zuchten onder de maandelijkse lasten, ook hoor ik ze bij de diverse kassa’s oei zeggen, we moeten allemaal niet een stap, maar een complete straat terug en IK vind het helemaal niet gek dat er zoveel mensen in de knoei komen, de recessie voorbij?

Nou echt niet hoor en DAT lieg IK niet, nee liegen laat ik aan de mensen in den Haag over! Daar krijg je er twee voor de prijs van één maar of we daar nou beter van worden?

Schrijver: An Terlouw, 6 februari 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.7 met 3 stemmen 134Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 februari 2014
Even op de foto concentreren. Het is overduidelijk, dat die chique kleren inclusief flamboyante hoed niet bij de drager passen. Denk die kleding weg en je zou zweren, dat hij een verdwaalde, ongeschoren, dronken, vereenzaamde clochard op het plein van het Binnenhof is! Al draagt een aap... Wedden dat ze hem niet kwijt willen, omdat ze zelf ook zo zijn?!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)