Inloggen
voeg je column toe

Columns

Een dichtgeplakte stad!

Vroeger, dus best een poosje geleden spraken mensen wel eens over een stad die was dichtgeplakt met kranten, nou is dit niet letterlijk natuurlijk want het betekende dat een stad of dorp als het ware “noodlijdend” was en er is tegenwoordig niet zozeer sprake van noodlijdende dorpen, steden of provincies, nee hoor, alles behalve dat. Een noodlijdende kerk, die maak je ook niet zo snel meer mee, want geld is er voldoende, als je alleen al kijkt naar de penningmeester van een bepaalde kerk waar man en vrouw zo’n slordige € 650.000 gebruikt hebben om zichzelf ermee te verrijken, dan kun je dus ook al niet meer praten over een met kranten dichtgeplakte kerk, want noodlijdend zijn ze allerminst!

Toch wordt er heel wat afgeplakt in het gehele land en dat plakken daar wilde ik toch even wat over schrijven. Natuurlijk kan ik over de bloemen, de bijen het mooie weer, het slechte weer of over Rusland schrijven cq praten, maar daar krijgt iedereen zijn portie wel via andere kanalen over binnen en ga ik het dus niet over hebben!

Neen, ik begin over plakken, dichtplakken van steden en eventueel zou dat om noodlijdende toestanden moeten gaan, echter het plakken wat MIJ opvalt is al de posters die vanwege de op handen zijnde gemeenteraadsverkiezingen overal te zien en te vinden zijn. Kijk dat er van die mooie gigantische bladen langs de weg staan, waar alle partijen die meedoen, kun posters op kunnen laten plakken, die ziet iedereen wel staan, maar wat me dan opvalt is, dat daar, waar een kleine ondernemer normaal zijn verhaaltje kwijt kan, van b v ik noem maar iets, een opticien, een winkelketen, een meubelzaak of welke zaak dan ook, desnoods een activiteit die plaatsvindt in onze omgeving, het theater of zo, die leuke kleinere borden die langs de kant van de weg staan, dat zelfs DIE worden voorzien van dezelfde posters die al levensgroot op de meeste hoeken van de straat te zien zijn.

Een beetje dubbel op zeg maar, wat zeg ik dubbel op? Nee ik bedoel eigenlijk meer dan dubbel op, want het is een beetje overdadig een beetje TE zeg maar, als je overal wordt geconfronteerd met het feit dat de verkiezingen eraan komen. Ligt dat nu aan mij? Nee natuurlijk ligt dat niet aan mij, ik ga me daar dan ook niet voor verontschuldigen zeer zeker niet.

Kijk: ik ben het helemaal eens met het feit dat er gekozen moet worden, ook ben ik het heel erg eens met het feit dat we MOETEN kiezen, en dat we het RECHT van kiezen moeten NEMEN, door ook te gaan STEMMEN, zeer zeker wel, maar als ik het teveel aan posters zie, langs al die ontelbare lantarenpalen aan de kant van de weg, dan, kan ik me TOCH een beetje voorstellen dat mensen een aversie optekenen tegen de aanwezigheid van en dan word ik ff stil en moet ineens denken aan het feit dat we de gemeente wel DICHT kunnen plakken, maar dat de godzijdank geen noodlijdende gemeente zijn! Ik wens iedereen wijsheid toe en nu maar hopen dat het snel 19 maart is en dat de kleine ondernemer de ruimte weer kan benutten om zijn waren aan te prijzen langs de kant van de weg!

Schrijver: An Terlouw, 7 maart 2014


Geplaatst in de categorie: politiek

2.0 met 1 stemmen 95Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)