Inloggen
voeg je column toe

Columns

Wie is er nou slim?

wat een week, wat een week, en dat ik zo begin heeft natuurlijk alles te maken met afgelopen woensdag, de dag dat we naar de stembus mochten, dat we het rode potlood ter hand mochten nemen, dat we een groot vel in de hand kregen en daarop te kennen mochten geven op wie onze stem zou terecht komen.

Als ik naar mijn eigen persoontje kijk, dan loop ik met twee formulieren in de hand naar de tafel, waarbij ik de opmerking niet kan nalaten te maken: ik ronsel niet hoor, maar een buurman is slecht ter been en ik neem zijn papier maar mee! Drie mensen bekijken me argwanend , jawel!

Ik geef mijn bescheiden af, waarmee ik bedoel, ik geef mijn twee stempassen af en ook de bijbehorende ID bewijzen, die aan een nauwkeurig onderzoek worden onderworpen. Dan mag ik een stappie verder doen, langs de drie tafels die er staan, en krijg van een meneer netjes de twee stemformulieren aangereikt, + een blauw klein kartonnetje zeg maar, met een nummer erop.

Weet ik veel, lijkt minstens op een rode kaart, maar ja, dan in het blauw in dit geval!Ik krijg te horen dat ik een hokje in mag, alwaar de rode potloden aan een heuse ketting liggen, ja u hoort het goed, aan een ketting, alsof IK een rood potlood mee zou willen nemen naar huis maar ja, men had natuurlijk ook nog bij het betreden van de ruimte om te stemmen, ofwel het stemlokaal, gewoon de mensen een rood potlood kunnen geven, was wel zo vriendelijk geweest en eerlijk is eerlijk, het heeft allemaal wat moeten kosten, die hele campagne..dan hadden de potloden er ook wel afgekund, toch? Al dan niet in een doosje, of zoiets!

Maar dan wordt het wachten, niet dat ik nou zo politiek gezind ben, nee hoor zeer zeker niet er is veel teveel gezeur in dat wereldje er is zoveel zeg maar, geouwehoer, een ander woord is er gewoon niet voor, al die mannen die als het ware over elkaar heen vallen, met de meest idiote dingen, nee ik heb niet zoveel met politiek, maar kan me wel opwinden ( zonder batterijen) over het gedrag van die hotemetoten, onvolwassen gedrag want neem nou Mark, die niet meer met Geert wil praten omdat die iets verkeerds gezegd heeft.

Allemaal zo idioot, want nou hangen OVERAL die posters die te maken hebben met pesten en dergelijke, we moeten kinderen het goede voorbeeld geven, en dan komt de PREMIER en die zegt niks meer tegen GEERT omdat die gezegd heeft…. Snapt U het nog? Nou ik niet hoor, want WIJ hebben toch gekozen voor deze toestanden, voor deze mensen die ONS land regeren, voor deze figuren die zo af en toe een eigen mening hebben, maar die NIET mogen ventileren?

Kijk we weten met Geert allemaal waar we het over hebben, maar als hij ZELFS in staat is om MARK tot zwijgen te brengen, wie is er in dit verhaal dan de slimste? Natuurlijk kunnen dingen anders geformuleerd worden, natuurlijk kun je het mooi verpakken, maar hoe netjes je de dingen ook zegt, het gaat erom, dat we allemaal fouten maken, alleen vraag ik me af, is doodzwijgen dan een optie?

Schrijver: An Terlouw, 22 maart 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

1.0 met 1 stemmen 314



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)