Inloggen
voeg je column toe

Columns

Narcissus en de achterkant van zijn gelijk.

U zult niet verbaasd zijn te horen, dat alle genoemde criteria met betrekking tot een Narcistische Persoonlijkheidsstoornis, op het gedrag van Mijnheer Wilders van toepassing zijn.
Hij voldoet niet aan slechts vijf of zes van de genoemde criteria, die nodig zijn om de diagnose te kunnen stéllen, nee hij voldoet royaal aan álle criteria!

Voormalig TBS directeur van de Pompekliniek, zegt in een artikel in de Volkskrant:
"De heer Wilders is ernstig ziek. Hij lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis". En - zegt hij verder - "Wanneer deze lijders leiders worden, dan zijn de gevolgen niet te overzien!"

En wat hebben wij gedaan? Wij hebben Narcissus een loper gegeven van de landsleutel en hem mandaat gegeven medeverantwoordelijk te zijn voor ons hele land, wetende dat zijn kwalijke invloed tot ver over onze grenzen reikt.
De wrange vruchten van onze onbezonnen daad hebben wij al menig keer kunnen plukken.
Het is namelijk niet de Nucleaire Topconferentie die ons land op de kaart zet, nee, onze Narcissus doet dat kundig, indrukwekkend en onvergetelijk!

Zijn laatste actie, waarbij hij zijn aanhangers, onder het toeziend oog van de camera, aanzette tot de roep om minder Marokkanen, heeft opnieuw de wereldpers bereikt.
In vrijwel alle Arabische en Europese landen en ook in Amerika was te horen, te zien en te lezen hoe ons 'enfant terrible’ nu weer oproer kraaide.
Vervolgens sprak heel Nederland schande over hem, ook onze ministers deden dat met gladgestreken gezichten terwijl de boter van hun hoofd droop.
Uit eigenbelang hebben zij Narcissus immers gedoogd.
Sommigen hebben zelfs met hem mee-geheuld en érger dan dat - zij hebben zélf ook zeer vernederende uitspraken gedaan over de Marokkaanse bevolkingsgroep.
Nu een aantal van hun kiezers zich tégen Narcissus keert, spreken diezelfde politici weer hun verontwaardiging over hem uit.
Ik weet niet hoe dat gedrag op u overkomt, maar erg waardig en betrouwbaar is dit natuurlijk niet.
Het is bovendien gedrag waar een rechtgeaarde Narcissus wel raad mee weet!

Van het tumult dat rondom hem ontstaat, zal Narcissus zelf niet warm of koud worden; of toch wel; hij wordt er een beetje warm van.
Hij krijgt weer aandacht, dat geeft hem een heerlijk machtsgevoel en en daar gaat het hem in werkelijkheid om.
Wanneer hij macht dreigt te verliezen, zal hij zijn invloed trachten uit te breiden, getuige het feit dat hij onlangs weer podium heeft gevonden op bij de Al-Hayat TV, een Arabisch christelijke zender. Hijzelf noemt de zender de BNR van de Arabische wereld. Tegen de BNR-verslaggever Hans Verbeek zei Wilders dat hij nu ook via dit bekende, miljoenen kijkers tellende TV station, zijn boodschap tégen Marokkanen en Moslims, massaal kan laten verspreiden.

Zo speelt Narcissus mensen tegen elkaar uit en zorgt hij ervoor dat tegenstellingen worden aangescherpt.

Dat wij deze man een halt moeten toeroepen, staat buiten kijf, maar zijn wij dan uit de problemen?
Ik vrees van niet.
Onze Narcissus is slechts het topje van de ijsberg. Hij kan dit soort gevaarlijke uitspraken alleen maar doen, omdat wíj hem dat mogelijk blijven maken. De reden daarvan is, dat wij diep vanbinnen altijd uitgaan van het feit dat wij superieur zijn en anderen inferieur.

Natuurlijk zijn er criminele Marokkaanse jongeren en daar moet eindelijk eens écht tegen opgetreden worden, net zoals tegen alle andere Nederlandse criminelen die overlast bezorgen. In bepaalde woongebieden bij grote steden is er zelfs een groot probleem, omdat daar een concentratie van deze criminele jongeren woont.
Deze jongeren vormen echter slechts een kleine minderheidsgroep van het grote aantal, goed ingeburgerde in Nederland levende Marokkaanse Nederlanders.

Wetenschappers hebben onderzoeken gedaan om de oorzaak en daarmee een oplossing voor het probleem te vinden. Tot nu toe zonder bruikbaar resultaat. Waarom? Naar alle waarschijnlijkheid omdat al die onderzoeken zijn uitgegaan van de arrogante gedachte dat de fout, de oorsprong van het probleem, per definitie, enkel bij de Marokkaanse Nederlanders ligt. Ik vrees dat dit maar voor een klein deel het geval is.

De manier waarop wij namelijk destijds met de grootouders van de, door Narcissus aangewezen, ’schuldigen' zijn omgegaan, zou je, zonder overdrijving, een vorm van moderne slavernij kunnen noemen. Het probleem van nu is m.i., voor een deel, een gevolg van onze arrogante, onverantwoordelijke en onwaardige handelwijze van toen. Wij hebben mannen uit hun omgeving geplukt alsof ze voorwerpen zijn, die wij naar behoeven ergens anders kunnen plaatsen. We hebben ze, voor een schijntje, opgezadeld met smerig en gevaarlijk werk dat onze Nederlandse mensen niet wilden doen.
Met de grote verschillen in cultuur hebben wij destijds geen rekening gehouden. Deze handelwijze heeft na de gezinshereniging ervoor gezorgd dat dat veel jongeren verdronken in de plotselinge vrijheid die zij in Nederland vonden. Vaders verloren het gezag over hun zoons en soms ook over dochters en staan machteloos langs de zijlijn.

Onze Narcissus maakt schaamteloos misbruik van onze superioriteitsgedachten, van het falen van de wetenschappers, van het falende beleid van onze politieke leiders en van de consequentie daarvan, n.l. dat de slachtoffers in de betreffende wijken niet gehoord en niet geholpen worden.

Narcissus zorgt ervoor dat schijnwerpers op deze minderheidsgroep gezet worden ter meerdere eer en glorie van hemzelf.
Hij maakt het tot zijn missie te strijden tegen ’inferieure' Marokkanen en tegen het Moslimgeloof.
Systematisch wordt de hele in Nederland levende Marokkaanse bevolkingsgroep vernederd.
Er worden absurde en vernederende regels uitgevaardigd tot het verbod op het dragen van hoofddoekjes aan toe.

Er is niet zo héél erg veel voorstellingsvermogen nodig om te kunnen begrijpen dat deze aanhoudende vernederingen machteloosheid en woede moeten oproepen bij de Marokkaanse Nederlanders afkomstig uit een schaamtecultuur.
Deze woede en machteloosheid zijn m.i. op dit moment al zo groot dat zij onderdeel van het probleem zijn geworden.

Beste Nederlanders,
Wanneer u hen haat en vindt dat zij weg moeten, kunt u dat ongestraft en vrij uiten in de partij van dhr. Wilders.
Wij allen, ook de regering, tolereren deze partij, we werken ermee samen en houden rekening met hun belang.
Wij leven immers in een democratie waar wij in vrijheid anderen hun vrijheid kunnen ontnemen!

Schrijver: Marije Hendrikx, 5 apr. 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4,0 met 5 stemmen 254Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Marije Hendrikx
Datum:
7 apr. 2014
Email:
maryama37hotmail.com
Qieneke , dat is zo en slachtoffers zijn er helaas al te over. Zelf blijven ze meestal overeind.
Naam:
Qieneke Elzenhout
Datum:
6 apr. 2014
Narcisten krijg je niet op de divan en dat is ook niet nodig, want ze zijn te herkennenen aan hun slachtoffers.
Naam:
Nico Noorman
Datum:
6 apr. 2014
Email:
niconoormanhotmail.com
Ik herken Wilders niet in de foto...maar misschien komt dit door de hoed.
Naam:
marije Hendrikx
Datum:
5 apr. 2014
Email:
maryama37hotmail.com
Joanan, je zegt dat je al het gezeur over Wilders spuugzat bent en dat iedere Nederlander hoogst persoonlijk volstrekt zelf verantwoordelijk is voor zijn gedrag.

Dat ben ik roerend met je eens, ware het niet dat wij met een gevaarlijk probleem zitten. Wij hebben het stuur van ons land uit handen gegeven aan een man met een Narcistische Persoonlijkheidsstoornis.
We mogen weliswaar geen diagnoses stellen, maar als je kijkt naar de criteria van zo'n stoornis, dan hoef je echt geen psychiater te zijn om te constateren dat het, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, waar is.

Het kenmerkende van zo'n stoornis is, dat de ziekte nauwelijks genezen kan worden. De zieke heeft, zoals je zegt, een onderontwikkeld inlevingsvermogen, sterker nog, hij heeft de ophef nodig, als een vampier zijn bloed, omdat hij leeft op het gevoel van macht.

Een gezin waarin een van de ouders een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft gaat er vrijwel zeker aan onderdoor.
Hij/ zij veroorzaakt een slagveld om zich heen en blijft zelf rechtovereind. Voor elk gezinslid kan dat letterlijk levensgevaarlijk zijn.

Wilders heeft zich een machtspositie veroverd over het hele land en hij tracht die positie nog uit te breiden.
Wat ik zeggen wil is dat je Wilders, evenmin als elke andere lijder aan die stoornis, ooit zover zult kunnen krijgen dat hij op de bank bij een psychiater gaat liggen.
Je kan evenmin een debat met hem voeren, want hij is overtuigd van zijn eigen gelijk, dat hoort bij zijn ziektebeeld en hij zal dus niet eens luisteren.
Hem negeren kun je al zeker niet. Daar zal hij onmiddellijk actie op ondernemen. Intussen breidt hij zijn macht uit over het hele land. Hij is niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar voor elke medelander.
Hij moet dus weg, de sleutels weer inleveren en dan moet hij een straatverbod‚ krijgen.
Dat is wat ik duidelijk wil maken!

Er moet een manier zijn om de mensen die op hem gestemd hebben duidelijk te maken dat hij niet van hen houdt.
Het is heel simpel, ze hoeven alleen maar te kijken wat hij nu voor hen bereikt heeft. Zijn ze er na zoveel jaar Wilders beter op geworden?

Niemand kan het zich meer permitteren om niets te doen en te zwijgen. De werkelijke problemen kun je pas benoemen en oplossen als hij weg is.
Deze column is dan ook bedoeld als een poging om dit duidelijk te maken.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 apr. 2014
Persoonlijk ben ik al dat gezeur over Marokkanen en Wilders spuugzat.
Iedere Nederlander is hoogst persoonlijk volstrekt zelf verantwoordelijk voor zijn/haar gedrag.
De weg en kijk naar binnen is voor iedereen de weg naar menselijke wijsheid. Die gaat gepaard met jezelf heel klein gaan voelen en dat is volgens mij de steen op de weg naar positieve verandering. Valse trots, agressief imponeergedrag en hoogmoedswaanzin niet.
Wilders heeft best overeenkomsten met Marokkaanse criminelen, dat is nog het grappigste.
Dat jij en ik trouwens ook hem diagnosticeren als iemand met een Narcistische Persoonlijkheidsstoornis is, afgezien van het feit dat we daar niet toe bevoegd zijn, best veelzeggend. Even een greep over die psychiatrische ziekte: De persoon heeft een onderontwikkeld inlevingsvermogen. Hij/zij kan of wil geen rekening houden met de behoeften of opvattingen van anderen. De persoon gedraagt zich arrogant. Doen Rutte, Samsom en Pechtold overigens ook. Hij voelt zich superieur, boven de wet verheven en alom aanwezig door infantiel magisch-denken. Hij wordt kwaad als hij wordt tegengesproken door mensen, die hij als minderwaardig beschouwt. Die laatste zin is een mooie opsteker voor moedige mensen, die hem durven tegen te spreken. Liefst in de media en niet indirect via aangiften. Fleur Agema heeft dat op haar wijze opgefleurd. Allemaal afleiding.

Fase twee: Hoe krijgen we Wilders zover, dat hij op de divan van een psychiater gaat liggen?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)