Inloggen
voeg je column toe

Columns

Hoge Druk

Een vroege lente. De man rekt zich uit, verheft zich van de driezitsbank en kijkt naar zijn 4 bij 4 terrasje. Hij steekt zijn hoofd buiten de deur, besluit dat het eindelijk zover is en loopt de tuin in. Een dwingende cocktail van hormonen raast zijn bloedbaan binnen. Daar hangt hij, in het schuurtje, naast zijn andere relikwieën, Bladblazer en Haakse Slijper. Klaar voor gebruik; De Hogedrukspuit.

De epidemie is plotseling losgebroken er lijkt een geheim verbond van mannen en hun speeltjes te bestaan.
Overal rond onze residentie hoor je het venijnige gezoem van de allesreinigers, een symfonie van verwoesting weerklinkt.
Elke spleet tussen iedere tegel zal van mos en winterse residuen worden ontdaan. Met een kracht van vele atmosferen wordt de straal over de stenen gejaagd. Aarde en gruis vliegen in het rond en spatten tegen de muren, de ruiten en het tuinmeubilair. Het is een slagveld van klodders en brokken, van modder en drab.Dat straks ook weer bij elkaar gespoten wordt, want zo lang mogelijk aan de spuit te blijven daar gaat het om, de macht behouden.
De man heeft een diepe, grommende behoefte om, liefst gehuld in camouflagepak, de sproeier te richten en af te drukken.
Groene aanslag heeft na een laffe invasie bezit van zijn erf genomen. Ruk op, roei uit, sla neer, vernietig! Koiboitje voor volwassenen. Het waterpistool van destijds is groot geworden.
Dit is een van zijn laatst overgebleven domeinen; Lawaai trappen en rotzooi maken. Suf gefeminiseerd en geleidelijk afgericht tot hapklaar relatiebrokje mogen zijn oude driften even oplaaien.

Mevrouw kijkt toe veilig vanachter de vitrage. Hij hoort en ziet haar niet. Daarbinnen mag zij het voor het zeggen hebben, hier is hij de master over zijn universe. De Terrasterminator, ‘spuit fast en die young..’ hij gaat los!

Schrijver: trawant, 7 april 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 4 stemmen 88



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Marije Hendrikx
Datum:
7 april 2014
Email:
maryama37hotmail.com
Een heerlijk spuitvast terminator verhaal, waar alle hormonen van gaan loeien!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)