Inloggen
voeg je column toe

Columns

Teveel betaald aan pillen

Oneerlijkheid is iets waar ik niet tegen kan en rare dingen, die moeten worden uitgezocht maar daar is iedereen het wel over eens. Wat denkt men van het volgende: de dame in kwestie besteld medicijnen, op zich geen rare zaak, want dat doet iedereen wel eens, denk ik dan, maar dan komt het. De medicijnen worden thuisbezorgd en er moet worden betaald, ook geen punt, dus de pin pas wordt tevoorschijn gehaald, tenslotte kun je tegenwoordig ook “aan de deur pinnen” wel zo veilig voor iedereen. Maar wat de man niet weet, is dat er voor de medicijnen niet behoeft te worden betaald, omdat de dame in kwestie een zogenaamde “code” achter haar naam heeft. En dat houdt dan weer in, dat omdat de dame in kwestie deze medicijnen chronisch slikt als het ware, ze deze niet behoeft te betalen. Tja er gaat natuurlijk overal wel eens iets mis, maar bij deze dame gebeurde dit inmiddels al meerdere malen, dus ze kan spreken van herhaling..

Afijn, de man, vertelt de vrouw, dat de medicijnen betaald werden en zij zegt, maar dat klopt niet en belt met de rekening in haar hand, de apotheek. Die erkennen de fout en beloven het geld terug te brengen. Maar of men wel kan wachten tot na het weekend? Want de bezorger is inmiddels al naar huis. Ach zegt de vrouw, das geen punt, als het erg lang duurt gaat ze wel rente rekenen! Dan is het weekend voorbij en staat inderdaad de bezorger voor de deur met een dichtgeplakte envelop, die de vrouw in kwestie pas openmaakt als ze binnen is en niet als gewoonlijk het geld meteen in haar knip deponeert, nee ze telt het eerst! Voorgevoel? Misschien wel, want wat blijkt: in plaats van € 9.68 zit er € 8.25 in de envelop. Ze telt nog eens goed en komt echt niet verder dan dit bedrag.

Opnieuw klimt ze in de telefoon, om ditmaal aan te geven dat er te weinig terug is gegeven, waarop de apotheek dame zegt, na in de computer gedoken te zijn, U krijgt het resterende bedrag zo snel mogelijk terug maar weet u, ik heb er wel een verklaring voor, de factuur die naar het ziekenfonds gaat is namelijk hoger dan die U ontvangt, en hiermee wordt maar weer eens bevestigd dat we in deze tijd allemaal aan de goden overgeleverd zijn, dat de premie te hoog is, dat het eigen risico enorme proporties aan neemt en dat wanneer je eventjes niet oplet, het geld je zak uit is, voor je sowieso weet dat het erin zit. De dame in kwestie, vertelde me, dat ze zo langzaamaan, het gevoel krijgt, geen eerlijke mensen meer tegen te komen. En weet je, ik moet dat beamen, want als er ook door een apotheek al met een vork geschreven wordt, dan ben je dus niet voor niets bezig met het schiften van de reclameblaadjes om zo voordelig mogelijk je boodschappen te doen. En ze weet, het gaat om een klein bedrag, maar als er meer van deze cliënten zijn, dan lopen de zaken toch niet zo slecht als iedereen dacht, of wel soms?

Schrijver: An Terlouw, 28 mei. 2014


Geplaatst in de categorie: geld

1,5 met 2 stemmen 114Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)