Inloggen
voeg je column toe

Columns

Kleine wasjes, grote wasjes, maar de Rode Duivels wonnen toch!

Dag vrienden,
Gisteren beloofde ik u om dit vermaarde nummer van Trafassi voor u op te snorren en jawel hoor: gevonden! De full version zelfs van het interview en de vrolijke hit. http://www.youtube.com/watch?v=4vqqQ0UsJbo
Geniet er maar lekker van!
Misschien dachten de Rode Duivels er gisteravond net zo over? Zij hebben toch maar lekker gewonnen van Algerije. Twee-een, niet slecht, al vreesde ik in de eerste helft voor het ergste. Dartele beentjes zag ik toen niet veel op het groene veld, tenzij deze van de Algerijnen dan. Mooie jongens, die flink hun best deden om de overwinning te behalen. Een pijlsnelle keeper hadden ze ook in hun team. Normaal gezien geef ik geen ene moer om voetbal. Alleen voor een WK Voetbal neem ik ruimschoots de tijd om rustig voor mijn tvscherm plaats te nemen. Een makkelijke zitplaats op de eerste rij dus. Wat een luxe! Ik hoef er niks voor te betalen, tenzij een deel van de maandelijkse kabelkosten. Ik hoef er niet eens voor het vliegtuig in, dus ook geen kans op turbulentie, kapingen en dergelijke meer. Ik eet en drink wat ik zelf wil, zet het geluid net zo hard of zacht als ik wil. Ik hoef er geen gek pakje voor aan te schaffen, al geef ik toe dat ik sommige outfits van de supporters op de tribunes wel de max vond. Humor is mij echt niet vreemd, maar ik besteed mijn geld liever aan andere zaken. Waaraan dan wel? Aan de onkosten voor het herstel van de computer bijvoorbeeld. Die heb ik elke dag nodig, zo’n kleurrijk supporterspakje niet. Nuchter hé? Zeker! Toch heb ik genoten van de revanche van de Belgen, zeg maar, in de tweede helft van de match België-Algerije. Het ene doelpunt van de tegenstanders had de Rode Duivels blijkbaar ineens flink wakker geschud! Indien ik voor de rust nog gedacht had dat zij engeltjes waren, dan kon ik hen nu fier toejuichen! Normaal moedig ik geen duivels aan, maar voor deze Rode Duivels maak ik een uitzondering.
“Hup! Hup! Hup jongens! Allez! Schiet die bal er dan toch eindelijk eens in!”, moedigde ik hen van op afstand aan en ja hoor! Na lang wachten kwam mijn telepatische boodschap eindelijk in Brazilië aan!
Blijkbaar recht in het hoofd van de invaller, Fellaini! Die maakte me daar ineens een doelpunt! OK, ik geef het toe, pas in de 70e minuut, maar beter laat dan nooit hé! De vonk sloeg over en Dries Mertens voegde er snel nog een doelpunt aan toe. De Rode Duivels hun hoorntjes blonken vervaarlijk. Hun eer was gered! Drie minuten extra speeltijd mochten voor de Algerijnen niet meer baten. Zij aanvaardden sportief hun verlies. Dat strekt hen tot eer!
Vanavond mogen de mannen van Oranje weer aan de bal. Ik ben benieuwd. Zij wonnen vorige week van Spanje met 5-1. Wat scoren zij vanavond tegen de Aussi’s? Mijn nieuwe yell:
HUP HOLLAND HUP! Wie weet, krijgen wij uiteindelijk nog eens een ouderwetse Holland-België als eindresultaat van het WK in Brazilië?

Schrijver: Laurine Vandepitte, 19 juni 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.7 met 3 stemmen 72Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)