Inloggen
voeg je column toe

Columns

Oranje werd aangemoedigd door een heuse Lion King!

Ha, die vrienden!

Al uitgerust van het vele supporteren voor Oranje? Nog wat stem over? Schreeuwen schijnt er nu eenmaal niet goed voor te zijn, maar dat wisten velen van jullie wellicht al uit voetballoze tijden. Daarom houd ik het zelf meestal bij een bescheiden: ‘Goed zo, jongens en nu nog een doelpunt hé!’. Ook bij de buren geen geschreeuw gehoord, maar dat had een andere reden. Sommigen van hen gingen bij de plaatselijke horeca gezamenlijk hun longen uit hun lijf schreeuwen, vertelden ze. Tja, wat moest ik er als brugpiepende supporter feitelijk van denken, van de WK Voetbalmatch Australië - Nederland? Hadden onze jongens soms overlast van het warme weer in Porto Alegre? Of lag het aan de voor hen vroege ‘speeltijd’? In de eerste helft kreeg Oranje er flink van langs door de Socceroos, of mag ik hen gemakshalve ‘Kangaroos’ noemen? Af en toe werd er flink op los geramd. Elleboogje hier, kopstootje daar. Enthousiasme voor het spel en win-drift voor de eigen ploeg tot daar, maar houdt het netjes a.u.b.! Af en toe leek het meer op een rugbywedstrijd! Er werd ook wat aan shirtjes getrokken en er werden valse porren uitgedeeld. Ook de welpen van Van Gaal gingen niet altijd vrijuit wat dat betreft.

Dan te bedenken dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima speciaal overgevlogen waren uit het verre Nederland om het Oranjeteam aan te moedigen! Onze bloedeigen Lion King keek af en toe erg zorgelijk, zag ik. Ok, Oranje stond na veel gesukkel, dankzij het vlotte spel en de rappe beentjes van Robben, ineens 1-1 met Australië. De Aussies scoorden ondertussen al een tweede doelpunt! Wellicht heeft Van Gaal tijdens de rust zijn leeuwen eens flink zijn scherpe tanden laten zien en hen ongenadig hard wakker gebruld! Zo te zien heeft dat geholpen, want na de rust ging het Oranjeteam ineens flink tekeer op het veld. Twee Nederlandse doelpunten vlogen de Aussies ineens om de oren! Ons koningspaar juichte: “Goed zo makkers! Hak die kangoeroes in de pan!Ik lust ze rauw!”. Vergeef me mijn dichterlijke vrijheid, Majesteiten, als u mijn column leest. Geef echter toe: was het niet érg verleidelijk om zulke zin vanaf de koninklijke tribune toe te schreeuwen aan onze jongens? Ze hebben uiteindelijk glansrijk gewonnen en u bent hen gaan feliciteren in de kleedkamers. Dat vonden ze fijn. Nu maar hopen dat u nog eens terug naar Brazilië mag vliegen om hen binnenkort de Wereldcup Voetbal 2014 uit te reiken!

Schrijver: Laurine Vandepitte, 20 juni 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.8 met 4 stemmen 399Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Laurine Vandepitte
Datum:
21 juni 2014
Email:
laurinevandepitteonline.nl
Ik woon als Belgische al 41 jaar in West-Zeeuws-Vlaanderen. Dan neem je wat mee van de cultuur waarin je woont. Kiezen is nooit makkelijk en ik draag beide landen een warm hart toe. Ik vond het tof om te zien dat het Nederlandse koningspaar zijn spelers kwam aanmoedigen. Zoiets verwacht ik niet van het Belgische koningspaar. Daardoor kreeg ik ineens die vrolijke inspiratie voor bovenstaande column. De redactie van nederlands.nl plaatste er een mooie foto bij. Leuk toch? Ik hou van spontaniteit. Die straalt er van af. Natuurlijk supporter ik als het erop aan komt ook voor de Rode Duivels! Het blijven natuurlijk wel mijn 'soortgenoten', maar dat de beste mogen winnen.
Naam:
Jos Zuijderwijk
Datum:
21 juni 2014
Ik wist niet dat je zo'n Oranjeklant was Laurine. Je hebt het voor het uitkiezen daar in Zeeuws Vlaanderen. Ik vind de Rode Duivels trouwens beter.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)