Inloggen
voeg je column toe

Columns

Anti voetbal

Jawel, je leest het goed, ik/ we hebben niets met voetbal, boffen wij even dat we er zo met zijn tweetjes over denken! De zinloze acties die plaatsvinden op de groene grasmat, een grasmat die je elders niet zo mooi en gladjes zal zien liggen, maar dat terzijde. Het zinloze geren, met tig personen achter een stukje leer aanrennen, het vervolgens een rot trap te verkopen en trachten dat stukje leer in een net te krijgen!
Giro 555

Voetbal, een sport waarvan ik denk, als er weer eens tijdens een reclame blok alert gereageerd moet worden en mensen geattendeerd worden op een komende wedstrijd, elke trap een miljoentje waard, elke trap hoor je de kassa rollen en ratelen! Nou hoor je kassa's niet zo snel meer ratelen in deze digitale tijd, maar je snapt wat ik bedoel toch?
Giro 555.

Wij hebben niks met voetbal, is niet altijd zo geweest, maar gegroeid in de loop der jaren, toen er steeds meer mensen met agressie te velde trokken, toen er steeds meer gesloopt moest worden, toen er steeds meer slachtoffers vielen!
Giro 555

Het zuipen, het vechten het gedrag van supporters net als de zinloze gedrag van diverse spelers, die zich god wanen, niet alleen op het veld, maar ook in het normale leven. Hoewel, van normaal kun je niet eens spreken, als je ziet wat die gasten aan geld mee naar huis nemen!

Giro 555

Wat nou armoede, wat nou ellende, wat nou wachten op het einde van de maand, om te kunnen zeggen, we kunnen weer boodschappen doen, we kunnen weer rekeningen overmaken!
Giro 555

Maar wat me los van het voetbal nog het meeste irriteert is, dat diverse goden van het voetbal, in reclamespotjes hun voetbalbakkes laten zien, om een extraatje te verdienen, of is dat extraatje voor

Giro 555?

Schrijver: An Terlouw, 24 juni 2014


Geplaatst in de categorie: sport

1.0 met 1 stemmen 2.057Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An. Terlouw
Datum:
25 juni 2014
Email:
An.terlouwcasema.nl
Inderdaad Joanan maar niet alleen die enorme bedragen storen me/ ons, wat bijvoorbeeld te denken van die debiel, die zijn tanden in een speler zette? Het kannibalisme is toch afgeschaft?
Nee, ik vind het voetbal, dat thans gespeeld wordt, zich die naam sport niet meer kan toe-eigenen, heeft niets meer met het dienen van een hoger doel te maken, nog minder met kameraadschap.
Toen vroeger het spel nog werd gespeeld, om de knikkers zeg maar, toen waren er nog mensen die graag keken, maar chauvinistisch als we zijn, (de miljoenen die kijken dan) willen we oranje zien winnen, nou laat ik je zeggen, dat oranje nu niets meer te maken heeft met onze wimpel kleur zoveel is wel zeker! Bedankt voor je (uitgebreide) reactie.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 juni 2014
Ik denk te begrijpen, dat je/jullie tegen voetbal zijn, omdat er miljoenen worden verspild aan zogenaamde halfgoden in sponsorpakkies in een arena, die wordt omvierkant door wisselende reclameborden. Voetbal is voor miljoenen mensen een overgebleven religie, een uitlaatklep voor de dagelijkse spanningen, een manier om zichzelf zinvol te manifesteren, een liefdesaffaire, die niet spaak loopt, die gerepareerd kan worden, een identificatiehyperbool, als bijvoorbeeld Ronaldo een mooi doelpunt maakt, dan zijn zij even Ronaldo. In de begintijd van de voetbalsport gingen er niet zulke astronomische geldbedragen in om. Dat loopt nu inderdaad de spuigaten uit. De organisatoren, coaches en spelers verdienen megabedragen, waardoor ze niet voor niets door de rijke royalties worden bewonderd. Met giro 555 zijn deze multimiljonairs absoluut niet bezig. Zij leven in een sprookjeswereld, die wij ons niet kunnen voorstellen of dat misschien nog net. Dure villa's op tropische eilanden, snelle wagens en onverzadigbare beauty's. Voetbal is over de top van sociaal gedrag, maar het rare is, dat ze door een krankzinnige meute aan de macht blijven. Die meute is vaak ook niet onbemiddeld en hoogst verwend, wat een delende factor weergeeft. Tja, objectief beschouwd, blijft het een simpel spelletje, waarbij de bal in het doel van de tegenstander moet worden geschoten en hoe meer je dat doet, hoe meer je saldorekening stijgt. Of het een hoger doel dient, doet er blijkbaar niet toe, want de hele santenkraam vindt blijkbaar voldoende bevrediging om het voetbalspel op de rails te houden en te vereren. Die voetballers zitten allemaal in hun Superego en ze worden omringd door klap- en wavevee, dat op dezelfde wijze in elkaar steekt. Miljarden worden verspild, maar ook in de wapen- en drugshandel. Arjen Robben is net als ik in Bedum geboren, dus als mede-Bedumer houd ik hem extra in de gaten, maar ik kan hem nergens van betichten, ook niet van zijn overdreven salaris, want hij is goed voor zijn vrouw en kinderen en hij blijft integer, hoe hoog hij het spel ook speelt. Misschien zijn het meer die kerels om de voetbalsport heen, die het tot corrupte maffia-praktijken bombarderen!... Die Al Capone's zoals Blatter!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)