Inloggen
voeg je column toe

Columns

Writer's Block

Ik lijd aan Writer's Block. Schrijfkramp, lettervrees, tikangst, stijlschroom, zinsbreuk. U noemt het maar, ik heb het. Niet dat ik een lijstje met leuke onderwerpen ontbeer. Integendeel, ik zou de anekdotes zo uit mijn mouw kunnen schudden. Allemaal genoteerd in van die piepkleine schriftjes van de Action. Aardige dialoogjes voor de Lidl kassa over een pak Twinkle hagelslag. De mevrouw die tot haar verbijstering ontdekt dat haar fiets zomaar aan twee keurige seniorengazelles is vastgeklonken en die nu met een tas vol diepvriesspullen stampvoetend in de kokende zon staat. De supermoeder die bij de kapper haar drie terroristjes van tussen 4 en 10 voeltbalkapsels aan laat meten en daar voortdurend selfies van maakt, terwijl ze haar overspannen 'kijk mij eens' lachjes de zaak in strooit. Mijn capriolen met de verzegeling van de nieuwe flessen AH olijfolie.

Hup meteen al vier columns weggegeven. U maakt er maar wat leuks van. Ik doe het niet. Ik heb een Writer's Block. Waarom zou ik u vermaken, wie heeft er wat aan. En wat krijg ik terug voor al die moeite. Een paar reacties , als je geluk hebt twee dagen op de voorpagina en dan hup de vergetelheid in. Ik vind er niet veel meer aan, dat is het. Ik heb nieuwszeer, mijn ironie lekt, er is cynisme en 'wat zou het' in mijn schrijfspier gekropen.

Ik denk zelfs al eerder dan dat vliegtuig.
Dreiging aan de oostgrenzen, afgehakte hoofden op spiesen in Irak, een kalifaat in de Schilderswijk, enge virussen, hele steden in Gaza naar het stenen tijdperk gebombardeerd. Al die doden, al die beelden. Ze rammelen aan mijn relativeringsvermogen. Ze geven een soort diepe drukkende grondtoon aan mijn leven waar op dit moment weinig oud leuks tegenop gewassen is. Het besef dat het feest van vrijheid en veiligheid zomaar voorbij kan zijn, het onvoorstelbare ineens realiteit kan worden.
En dan ook nog eens die koleremuggen als je net op de grens van de slaap bent aangeland. Ze schijnen al vanaf 15 meter te ruiken dat mijn bloed precies de juiste samenstelling heeft voor het grootbrengen van hun nageslacht. Eerst boren ze met twee stiletto's een gaatje in de opperhuid, dan zoeken ze een haarvat en brengen hun slurfje naar binnen. En kratsen maakt het achteraf alleen maar erger. Als dat geen mooie vergelijking is met de algehele toestand anno nu.
Misschien kunt u dat verder uitwerken. Ik even niet.
Ik heb een Writer's Block.

Schrijver: trawant, 13 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: taal

4.2 met 6 stemmen 175



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J. de Groot
Datum:
13 augustus 2014
Het is maar goed dat er geen voetballen is, anders moesten we Hup, Holland Hup, ook nog missen Niek!
Toch roep ik: GOAL! voor deze inzending.

Maar om soms eens even de boel de boel te laten
en je schrijven in de hoek te gooien kan heel verfrissend werken hoor.
Je bent uiteindelijk geen robot en schrijven uit verslaving is ook niet je van het, neem dus de tijd!
Knipoog Joke.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)