Inloggen
voeg je column toe

Columns

Vreugdedans

(Poel van vuur en zwavel (II en slot))


'THAT'S ONE SMALL STEP FOR (A) MAN, ONE GIANT LEAP FOR MANKIND'. Mijn 'leap for joy' deed ik toen mij in een vorig leven onterecht de wacht werd aangezegd. Gevolg: 12 keer een gemiddeld maandsalaris, vrij te besteden. Mijn vreugdedans, mijn uiting van blijdschap na enkele maanden treurnis, kende pas zijn grens op de ruim 9000 kilometer lange Chinese Muur. Dat deze als enige bouwwerk vanaf de maan te onderscheiden zou zijn, is echter een hardnekkig broodje-aapverhaal; een grotendeels verzonnen verhaal dat als waargebeurd wordt doorverteld en daardoor aan overtuigingskracht wint... .

Doet niets af aan de majestueusheid van deze architectonische creatie...! Vanuit Moskou heb ik destijds in combinatie met de Trans-Mongolië-Express een reis naar dit enorme land gemaakt. Zowel de Trans-Siberië- als de Trans-Mongolië-Express, of je nou van reizen per trein houdt of niet, spreken tot de verbeelding. Als een slang glijdt de 'Rossija' eigennaam voor Rusland, door en over het landschap, dat dan weer oneindig saai is, om vervolgens als een bezetene te inspireren... .

Net als de vrouw, die al zeven jaar de meest cruciale rol in mijn leven speelt en mede dankzij en samen met wie ik mijn dichtbundel 'ROLLENDE STENEN' gedichten van Annejan Kuperus, het licht heb doen laten zien. Voor iedereen die van taal houdt, bij zowel www.bestelmijnboek.nl als www.bol.com verkrijgbaar...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 27 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: reizen

3.0 met 1 stemmen 3.274



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)