Inloggen
voeg je column toe

Columns

Het moet niet gekker worden

En dan zijn de hoge heren in Den Haag, allemaal terug van zomerreces, alsof ze nog op school zitten, hebben ze zes weken vrijaf, staat het antwoordapparaat roodgloeiend, of de voicemail, of wat dan ook. De mailbox zelf is volgelopen met allerlei berichten, maar uitzonderingen bevestigen de regel, natuurlijk zijn er ook "hoge heren" zichtbaar geweest, een voorbeeld? De heer Timmermans moest in zijn reces tijd heel wat dingen regelen, en ik moet zeggen, dat hij dat meer dan uitstekend gedaan heeft. De sympathie die zijn acties opgeroepen hebben, staat iedereen nog voor de geest ondanks dat de reden te bizar was voor woorden.

En zo komen na de recesperiode ook de eerste vervelende dingen weer via het nieuws naar buiten, krijgen wij met zijn allen te horen dat de ziekenfondspremie wederom omhoog gaat. En ik moet zeggen dat de mopperaars gelijk hebben, meer dan gelijk. De kosten rijzen de pan uit, maar de kosten omtrent de bizarre dingen die nu ineens spelen, slaan echt als een tang op een olifant. Natuurlijk kan ik een andere term gebruiken, maar we moeten het wel netjes houden, nietwaar?

Kijk; als je tegenwoordig een nieuw medicijn aan je conto krijgt bijgevoegd, gaat diezelfde dag nog de telefoon, met de vraag; u heeft een nieuw medicijn voorgeschreven gekregen, en ik wilde u even aan de telefoon uitleggen wat dit betekent. Ik hoor mensen denken, wat is er gebeurd met de bijsluiter? Nou, niks, die zit gewoon bij de medicijnen, dus die kun je gewoon lezen, zodra je de medicijnen thuis hebt, maar NU wordt er gebruik gemaakt van een gesproken bijsluiter, je krijgt mondeling uitgelegd wat er wel en niet kan, bij gebruik van dit medicijn.

Kosten? €6 per gesprek! Kassa! En dan het nieuws dat de premie ook omhoog gaat, inclusief het eigen risico, de armoede viert hoogtij in ons land, de armoede is net zo groot als de panden waar zaken gedaan worden, hoog zijn, in Nederland. En als ik even sta te praten met een buurvrouw over ziekte en andere dingen, komt ineens boven drijven, dat er heel lang geleden, toen er nog niet van die hoge panden stonden, er elke week een man aan de deur kwam, om 1,95 in guldens dan, op te halen, zodat het gehele gezin verzekerd was en dus in het ziekenfonds. Ook kwam nog even de ziekenfonds knaak ter sprake, net als het geeltje 25,00 guldens dus, voor de specialisten, eigen bijdrage.

We worden wat afgezet hier in Nederland, want het meeste geld gaat niet naar de loterij niet naar de banken en niet naar de kerk, nee hoor, het meest geld gaat naar de zorg, en weet je die zorg wordt alleen maar groter en groter en wij die het kunnen betalen mogen krom liggen, maar zij, die het niet kunnen betalen, en die mensen zijn er ook, daar komt wel een regeling voor.

€6 voor een gesprekje over medicijnen, snelle verdienste, hoe hoog zullen die panden nog worden?

Schrijver: An Terlouw, 30 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: geld

2.0 met 1 stemmen 588Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)