Inloggen
voeg je column toe

Columns

Afwijking der Rammen

Oke, ik zal er eerlijk voor uitkomen, er zit een schakeltje los en gelukkig is de enige die er last van heeft, mijn eigen persoontje. Enige uitleg is wel vereist, dus zal ik toelichten, waar ik zelf mee moet leven!
De afgelopen weken lukte het me niet om het huishouden zo te laten verlopen, als dat normaal mijn gewoonte was. Dingen bleven liggen, omdat de tijd en kracht me ontbrak, omdat ik dingen moest doen, die normaal door mijn eega worden gedaan, maar omdat hij een infarct heeft gehad en zich rustig moet houden, medicatie krijgt,,waarmee je volgens mij een kudde paarden nog wel plat krijgt, komt er niet veel uit hem. Dat hoeft ook niet, maar mijn lijstje is daardoor wat voller dan voorheen, dus de hond, die nou eenmaal naar buiten moet, omdat niemand zit te wachten op behoefte binnen op te ruimen, valt dit ook op mijn schouders, of zeg ik, op mijn benen!

Maar het is niet anders en als ik nou zelf 100% was, dan gaf het niet, maar ik mis wat procentjes en dus wordt het allemaal wat veel, maar klagers geen nood, dus zal ik er verder niks over mopperen.
Als gezegd ben ik een RAM en een vriendin van mij, heeft ook dat teken van de dieren riem, we spraken verleden week over onze afwijking want wat bleek: we lijden beiden aan hetzelfde!

We hebben een hekel aan een volle wasmand, en nou weet ik best, dat dit onderwerp allesbehalve interessant is, maar voor ons was dat het wekelijkse koffiepraatje,waarbij we tot de schrikbarende ontdekking kwamen aan dezelfde afwijking te lijden!
Maar het lukte me, als gezegd maar niet om zicht te krijgen op de bodem van de wasmand en dat terwijl we maar met zijn tweetjes zijn, best raar toch?

Een machine die alles doet, je hoeft hem alleen maar te vullen, ja, maar als dat apparaat klaar is, dan moet de was aan de lijn, een droger is er allang niet meer, en ophangen en afhalen dan volgt strijken, kortom je bent er niet alleen met een wasmachine vullen, zoveel is zeker.

Vorige week zondag vertelde de weerman, dat het de hele week zonnig weer zou zijn en tja, dan moet je wel natuurlijk, er stond intussen een echte kop op de wasmand! Dus zuinig als ik ben, zet ik de eerste machine op de klok, vanwege goedkope stroom ' s nachts, om die maandag op te hangen, want het besluit om van het weer gebruik te maken en door die berg was heen te komen was toch wel prettig!
De hele week volgt dit programma en vraag me niet waar al die was vandaan kwam, want als er iets vermenigvuldigt is het de WAS wel.
Het einde komt in zicht en ik was wel zo slim, om elke dag even de strijk weg te werken, want een volle wasmand is niet fijn, maar een berg strijk is dat helemaal niet, dus elke dag een beetje, was net te doen.

Dan nadert het weekend en is er sprake van een laatste draai, echt waar, ik was er bijna door, en dan komt de afwijking om de hoek kijken, ik til de deksel van de wasmand op en er liggen 4 donkere stukjes vuil goed, de zon schijnt, ik laat de wastafel vollopen en was die laatste dingen met de hand, want een lege wasmand is, juist ja, een lege wasmand!

Hij moest en zou leeg, ik zou er zo een foto van kunnen maken, ben er gewoon blij van en ik weet nu, dat ik deze afwijking niet alleen heb, da's ook een lekker idee, maar het lekkerste is toch wel, dat ik niet meer wil nadenken aan verleden week zondag, want oh, wat was die berg enorm, niet om door te komen. Maar het is me gelukt en nu, ga ik de hond uitlaten!

Schrijver: An Terlouw, 8 september 2014


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.0 met 1 stemmen 76



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)