Inloggen
voeg je column toe

Columns

Volksfeest en verzwarterij

Wat een idioterie, een Kaaspiet, een Stroopwafelpiet, in plaats van ZWARTE PIET, wat een gekkigheid om sowieso een onderwerp van te maken. Als Sint in Delft aankomt, krijgen we met Delfts Blauw te maken? En als ie in Den Bosch aankomt, juist ja, Bosse bollen, die mooi bruin zijn aan de bovenkant.

Mocht de Sint in Deventer aankomen, worden de pieten om OP te vreten, vanwege de Deventer koek? En wat te denken van de Haagse Hopjes? Ook al bruin. Waar gaat dit in vredesnaam over? Zwarte piet moet gewoon zwarte piet blijven. Niets meer en ook niets minder!
En zo gaan al onze leuke bijzonderheden naar de knoppen, of in dit geval, naar de stroopwafels, de haagse hopjes, de Goudse kaas en de Bosse bollen.

En snappen doe ik het nog steeds niet, wie je ook vraagt; wat vindt je ervan om Piet een ander kleurtje te geven, want de Knecht is zo slaafs en zijn kleur was juist ja, discriminerend, althans dat vond een dame uit Amerika als ik het juist heb. Die dame weet niks van volks feesten, heel duidelijk. En terwijl ik dit zit te schrijven is er een documentaire op de tv, over de dood van Diana, toen stonden er miljoenen mensen langs de weg, STIL om haar de laatste eer te bewijzen.

Volkomen terecht, een pracht mens, een pracht karakter die er nooit aandacht aan zou hebben besteed om onderscheid te maken tussen zwart wit, geel bruin of wat dan ook! En zo hoort het! Handen af van zwarte piet, handen af van ONZE liedjes, want als het daar over gaat, wat gebeurd er dan in vredesnaam straks met het Wilhelmus?

Schrijver: An Terlouw, 16 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: sinterklaas

2.2 met 8 stemmen 103Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)