Inloggen
voeg je column toe

Columns

Als WIJ er niet meer zijn

Als wij er niet meer zijn, wij allen hier al schrijvend op de site, diezelfde site die ervoor zorgt dat we kunnen schrijven wat we willen, we kunnen reageren op alles wat we lezen, we kennis maken met andere schrijvers en natuurlijk ook schrijfsters, als wij er niet meer zijn dan zijn er natuurlijk allang anderen die onze plek hebben ingenomen.

Dan is er een nieuwe lichting mensen, die net als wij ervaren wat het betekent om je hart op papier te leggen, om je gevoelens te delen en die aldus te ventileren, op internet. Niet alleen op www.gedichten.nl maar ook op www.nederlands.nl. Als wij er niet meer zijn, dan moeten er nieuwe mensen in de pen klimmen, maar die snappen die uitdrukking niet, dus leg ik gelijk eventjes uit dat ik er het toetsenbord mee bedoel. Of dat nou van een PC of tablet, iPad of iPhone is, dat doet er niet toe.

De wetenschap staat niet stil en tegen de tijd dan wij er niet meer zijn, is het misschien wel zo,dat schrijvers via hersengolven werkjes kunnen plaatsen? Zie je het voor je? Ergens aan denken en weten dat het op een scherm zichtbaar wordt wij lachen er nu om, maar als wij er niet meer zijn, gaat de wetenschap gewoon verder, als wij er niet meer zijn, is er sprake van een tijdelijk gemis en natuurlijk hopen we allemaal door te dringen tot die groep van mensen, die worden herinnerd aan wat ooit was, maar die kans is klein.

Heel klein.

Als wij er niet meer zijn, verdorie, als WIJ er niet meer zijn, kunnen we niet afspreken, dat we met zijn allen daarboven verder gaan met www.gedichten.nl of met www.nederlands.nl? Is dat geen verdomd goed plan? Hand in hand, zij aan zij, gewoon verder waar we stopten, want als WIJ er niet meer zijn wil dat niet zeggen dat we niet meer denken/ schrijven en ventileren? Deal? Dus al zijn WIJ er niet meer, al die sterretjes aan de heldere hemel, dat zijn WIJ, die allen deelnamen aan de schrijfbehoefte en het uitvoeren van de hobby SCHRIJVEN!

Schrijver: An Terlouw, 21 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: hobby

2.2 met 4 stemmen 217Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
23 oktober 2014
Waar ben jij in vredesnaam bang voor?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 oktober 2014
Ik mag hopen, dat er in het hiernamaals in godsnaam geen schrijfsites zijn en hoezo hobby? Ben je bang, dat Nederlands.nl niet aan de overzijde te vinden is? Ben je zo verslaafd? Ik help je alvast uit de brand; er is geen internet in het hiernamaals. Gelukkig niet, want hoe wil je anders de eeuwige rust vinden!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)