Inloggen
voeg je column toe

Columns

Ugge ... ugge ...

Je wist het wel, maar je gelooft het pas als je het ziet.
De Mediamarkt doet een actie en biedt Uggs aan voor de helft van de prijs. Uggs, dat is blijkbaar een soort laarsje met bont, oorspronkelijk uit Australië.
En voor dat laarsje verdringen zich in alle vroegte duizenden mensen voor de filialen. En die mensen willen allemaal tegelijk naar binnen. En om binnen te komen en de eerste te zijn die tussen de dozen mag grabbelen zijn ze bereid hun medemens onder de voet te lopen, of neer te knuppelen. Er wordt gedrongen, gevloekt, en geschreeuwd. Er is een moeder met een kinderwagen die in een vlaag van verstandsverbijstering haar baby mee genomen heeft. Ze stompt en gilt om haar kind tegen de op hol geslagen massa te verdedigen. Een menselijke stampede.

Het dunne laagje vernis dat onze beschaving omhult gaat aan barrels zodra er ergens een voordeeltje te behalen valt. Vooral wanneer dat voordeeltje in beperkte hoeveelheden aanwezig is en je de kans loopt mis te grijpen. Homo Homini Lupus. Barbarij in zijn meest naakte vorm.
Het is de droom van de armoedzaaier, het verlangen naar exclusiviteit, de tomeloze hebzucht die ontwaakt. Het alles verterende egoïsme van de 'consument' in een welvaartsstaat.

Het resultaat van de obsessie met economische groei die ertoe leidt dat je als mens bestaat bij wat je bezit of gebruikt. En dus is die idiote meute in feite bezig met een stukje zelfverwerkelijking anno nu.
'Omdat jij het waard bent, toch? ...'
Ik hoop alleen maar dat er nooit echt slechte tijden aanbreken.

Dit is de link als u durft:

href="http://www.telegraaf.nl/uitwinkelen/23266003/__Agressie_om_Uggs

Schrijver: trawant, 31 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 8 stemmen 117



Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 november 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Ik zit verdomme van pure woede en verdriet te huilen terwijl ik dit bericht schrijf, en ik krijg mogelijk nog wel een paar nachtmerries van de beelden die ik net zag; beelden waarvan ik weet dat ik ze beter niet kan kijken, maar ik sprak dus iemand die me vertelde dat dieren voor Uggs laarsjes levend gevild worden.

Je wilt het niet geloven.
Totdat je het ziet :(((

Niet voor wie vanavond rustig slapen wil:
www.peta.org/blog/animals-skinned-alive-uggs/

Schijnt in China te gebeuren en verwerkt te worden in de Australische laarsjes...

En ik zit ook nog met die rotfoto in m'n hoofd, weken geleden gezien op internet, van een hond die levend gekookt werd, ook in China. Het vlees zou lekkerder smaken als het dier vlak voor het overlijden geleden had, hoe ziek ben je dan!!!

Hoe krijg ik nou die beelden weer uit mijn hoofd...

En waarom is deze planeet in zoveel opzichten een hel geworden voor de dieren die er wonen, met de mens als hun meedogenloze beul. En waar is de uitgang van deze ***wereld, zodat ik weer slapen kan.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
31 oktober 2014
Voor die supervoordeeldagen en aanverwante wantoestanden wordt vaak speciaal tinnef ingekocht. Ik heb ooit eens een pakbon met inkoopprijzen gevonden van een grote winkelketen. Je schrikt je zeven slagen in de rondte als je de marges ziet.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
31 oktober 2014
Juist de Mediamarkt maakt consumenten knettergek met hun slogan 'Ik ben toch niet gek?'!
Veel mensen trappen in die zogenaamde voordeeltrucs van dit soort massabedrijven. Je hebt die hebzucht-gekte mooi vastgelegd. Veel mensen denken nog steeds dat ze alsmaar tekort komen, wat net zo erg is als een harddrugsverslaving. Je laatste zin is wijs en humoristisch ineen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)