Inloggen
voeg je column toe

Columns

Ouder worden, bijna een ramp

Wanneer je de berichten mag en moet geloven is ouder worden bijna een milieuramp aan het worden. Toen mijn grootouders nog leefden, was dat niet zo, althans niet in mijn ogen. Ouders hebben er ook niet veel last van gehad en over dat laatste gaat het nou net! Het lijkt er de laatste tijd bizar veel op, dat ouderen een last voor de gemeenschap zijn.

Het lijkt erop, dat ze het spreekwoordelijke blok aan het been zijn, het lijkt, alsof ze er amper toe doen. Ja als men in het nieuws kan vertellen met rode konen, dat er meer dan 2000 100-jarigen zijn dan is dat een leuke wetenschap, maar ook schijnt het een last te zijn. Ouderen zijn een last voor de maatschappij.

Het is toch te idioot voor woorden dat de mensen die de 70 zijn gepasseerd na een werkzaam leven, na het opbouwen van diverse bedrijven die NU niet weten waar ze geklasseerd personeel vandaan moeten halen om de productie te evenaren, na een klantenkring te hebben verworven die zijn weerga niet kent, die oudjes, zo noem ik ze nu maar even, die eigenlijk nog hartstikke nodig zijn omdat ze helemaal niet uitgewerkt zijn op hun 65e maar domweg in de pensioenwereld worden gedropt, terwijl veel van die senioren helemaal niet in die categorie thuishoren en maar wat graag nog aan het werk zouden willen zijn, die ouderen zijn een last! Hebben jaren pensioen opgebouwd, tja, dat is bevroren, idioot!

Net als de inkomens, bevroren, is de term van oudjes die een last zijn bevroren want niemand maakt stampij over het feit, dat de lichting oudjes van NU de wereld aan de voeten hebben gelegd van de werkenden van NU. Niemand staat stil bij het feit dat de werkenden van toen die NU zouden moeten genieten van NU een LAST zijn van de maatschappij, maar we zijn WEL trots als mensen 100 jaar worden, DAT dan weer wel.

Heeft iemand nog een beetje begrip over?

Schrijver: An Terlouw, 6 november 2014


Geplaatst in de categorie: ouders

4.0 met 1 stemmen 231Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)