Inloggen
voeg je column toe

Columns

Politie, Pieten en nieuwe pakken

Een pak erotiseert.
Vooral uniformen – met name brandweer- en politiepakken (bofkonten!) – scoren hoog in het lijstje 'meest sexy uniformen', las ik in de VIVA.
Eerlijk gezegd klinkt het mij wat vreemd in de oren.
Alsof mensen werkelijk opgewonden raken van een uniform dat net gesteven, maar levenloos aan een houten kledinghanger bungelt. Of van een leeg directeurspak in krijtstreep, dat tijdens een hartstochtelijke vrijpartij in een hoek is gesmeten en er de volgende dag wat verloren bij ligt. Een verkreukeld hoopje aanzien.

Maar volgens mijn beste vriendin maakt een pak een man extra aantrekkelijk; en zij kan het weten.
In de loop der jaren heeft ze menig beroepsmilitair, twee piloten en een politieman tussen haar satijnen lakens gehad. Of ze diezelfde mannen in wollen onderbroek nog steeds aantrekkelijk vond, weet ik niet. Feit is wel dat die kleren een keer uit gingen (en de relaties uiteindelijk ook).

Je hebt ze in alle soorten en maten; zowel mannen als pakken.
Naast uniformen, maatpakken en andere bedrijfskleding zijn er de nodige verkleedpakken.
Met het oog op het naderende sinterklaasfeest, vraag ik mij stiekem af of er liefhebbers van Piet- en sinterklaaspakken bestaan, zgn. sinterklaasgroupies of mensen met een 'Pietenpassie'.
Mijn vriendin laat zich hier jammer genoeg niet over uit.

Het hernieuwde Pietenkorps van Sinterklaas is trouwens niet het enige dat er dit jaar anders uitziet. Ook de straatpolitie is sinds kort in een nieuw jasje gestoken.
Dit is dan ook de enige overeenkomst.
De metamorfose van Piet heeft tot doel een zekere gelijkwaardigheid uit te dragen, terwijl het nieuwe politiepak juist meer gezag moet uitstralen.

Vooralsnog heeft geen enkel pak – tenzij gevuld met Bastognekoeken – mijn hart sneller doen kloppen.
De opwinding rond het nieuwe uiterlijk van Piet is niet bepaald erotisch van aard, en kan me eerlijk gezegd gestolen worden. Maar misschien heeft het nieuwe politiepak wèl een positieve uitwerking op mij.
Ik zal er op letten als ik weer eens word aangesproken op mijn 'vlotte' rijgedrag.

Schrijver: Ondine van Rhijn, 25 november 2014


Geplaatst in de categorie: overig

3.4 met 5 stemmen 559Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 november 2014
Het is een pak van mijn hart, dat beauty-queens zoals jij niet zomaar op gelikte pakken met insignes en onderscheidingen vallen. Viva Ondine, die niet zwicht voor uiterlijk vertoon, ondanks dat haar boezemvriendin haar met haar oppervlakkige afturfprogramma zo onder druk zet. Hou je achternaam maar lekker in ere!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)