Inloggen
voeg je column toe

Columns

Blufpoker van twee gepensioneerden

Dat de wens, de vader van de gedachte is, weten we allemaal al wel. Maar het volgende wil ik toch graag publiekelijk vermeld hebben en dat is het volgende: buurman komt na het eten gezellig een bakkie drinken, doet ie vaak en omdat hij ons totaal niet tot last is, mag ie blijven komen. We kunnen gewoon doen wat we willen doen en dat doet hij ook.

Dan is het nieuwjaarsdag en natuurlijk is hij op koffietijd van de partij, NA het eten natuurlijk. De televisie staat aan en het toeval wil dat het circus van Monte Carlo uitgezonden wordt. Een prachtuitzending die dus gewoon op blijft staan! Eén keer per jaar en dan komt toevallig ook nog Hans Klok een paar keer met een eigen optreden in beeld, schitterend in één woord.

Buurman is net als mijn eega niet meer 100%, hij mankeert het een en ander, net als mijn eega, maar ja dat gaat zo met het klimmen der jaren, we nemen het op de koop toe. Buurman is slecht, zeer slecht ter been. Kan ie niks aan doen, is het gevolg van jarenlange intensieve arbeid buiten in de kou en regen weer en wind!

Bij het kijken naar het circus zien we ook iemand die gemaakt lijkt te zijn van rubber, hij kan zich in alle bochten wringen en krijgt zijn rechterarm aan zijn linkerkant, eerlijk waar.
Wanneer dan de opmerking door de kamer klinkt van: oh dat deed ik vroeger ook en de ander zegt: dat doe ik nog steeds, dan is de hilariteit compleet!

De een is langzaam aan het afbrokkelen, de ander een COPD- en hartpatiënt, dus je snapt dat ik me tot buikpijn toe heb zitten lachen? Pure zelfspot, ze zijn al moe van het naar de wc lopen en dat is echt niet zo'n ver stuk, maar bij wijze van spreken, kunnen ze weinig meer, zijn niet slecht, maar nemen de ongemakken op de koop toe.

Blufpoker en een stiekeme wens om niet zo afhankelijk te zijn, ach wie kan het ze kwalijk nemen? Ik niet, maar in gedachten zie ik ze als een stuk rubber zich in bochten wringen, letterlijk!
Want dat ze het figuurlijk kunnen is wel duidelijk, tenslotte moet ik regelmatig overstag gaan als zij hun zin willen hebben voor wat betreft het "wat eten we vandaag"?

Ach, een man en zijn nukken en grillen, probleem is alleen, ik heb er twee voor de prijs van één!

Schrijver: An Terlouw, 2 januari 2015


Geplaatst in de categorie: mannen

2.3 met 3 stemmen 256



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)