Inloggen
voeg je column toe

Columns

Sterren zonder allures

In mijn radiotijd waren natuurlijk ook sterren al dan niet persoonlijk aanwezig om hun waren aan te prijzen. Had alles te maken met de op handen zijnde show in een theater in de buurt. Posters omtrent dit gebeuren sierden de straten al weken van te voren en natuurlijk werd er aandacht aan besteed, ook door mijn persoontje.

Best makkelijk was het om bekende Nederlanders aan de telefoon te krijgen, een gezellig praatje mee aan te knopen en te laten vertellen waar hun optreden over ging. Allemaal puur gezellig, een koffiepraatje zeg maar. Dat niet iedereen naar de studio kon komen was ook niet vreemd, want we weten allemaal dat sterren de avonden op de bühne staan en 's morgens liever rustig opstaan, tenzij er echt iets belangrijks is natuurlijk en tja, dat waren de koffiepraatjes doorgaans niet, maar kneuterig en gezellig dat waren ze zeer zeker wel.

En zo zal ik nooit vergeten dat ik in een paar weken tijd de dames Tineke Schouten en Simone Kleinsma aan de telefoon had, met alweer een oergezellig praatje. Niet een interview waarvan je zegt: zo je vraagt de mensen het hemd van het lijf, welnee het bleef allemaal heel gemoedelijk maar voorbereid om mijn vraag, was Tineke indertijd niet, die ik vroeg; wat doet Tineke als ze midden in de nacht na een voorstelling thuiskomt?

Evenmin was ik voorbereid op het antwoord: nouuuu, Tineke pakt de riem, jawel, ze pakt de riem, fluit de hond en gaat een rondje lopen met de hond! Sterren en allures we weten er alles van, maar JUIST de meiden die ze zouden mogen hebben, die zijn het beste te bereiken! Dus meiden (mag ik wel zeggen) bedankt voor de kneuterigheid, bedankt voor het gezellige praatje en bedankt dat de sterallures jullie voorbij gegaan zijn!

Schrijver: An Terlouw, 6 februari 2015


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 1 stemmen 190Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)