Inloggen
voeg je column toe

Columns

Zie je wel, gedonder en nog 2 weken om...

Gedonder in de glazen, natuurlijk, gezeik in Den Haag, automatisch zou je bijna zeggen. Politici vallen over elkaar heen terwijl ze netjes voor de camera juist VOOR elkaar zijn.
Gelazer bij de politie en eigenlijk is het niks nieuws, maar nieuws is nieuws. Het over elkaar heenvallen kunnen ze ook wel bij Krol doen, die kan dat wel hebben. Bram zou ook nog in de politiek willen en zo blijkt maar weer eens dat je elke boerenpummel met een paar diploma's makkelijk een hoge functie kunt geven. Integriteit is er niet, je kunt niet eens zeggen: integriteit is ver te zoeken, nee die is er gewoon niet. Men zorgt puur en alleen voor het eigenik, mij en mezelf.

Het egoïsten staat bovenaan in dikgedrukte letters ook nog. Opstelten zou naar IKEA moeten om net als elke andere Nederlander een opbergsysteem aan te schaffen, niet alleen om op te ruimen, maar ook om orde op zaken te stellen. Hij raakt zo ongelofelijk veel kwijt, voor ie zichzelf nog moet gaan zoeken, zou ie een apparaatje om moeten binden, een soort TOMTOM om in elk geval de weg naar huis nog terug te vinden. Dat die man nog wel steeds IN de microfoon praat verwondert me intens!

18 maart, hou je hart maar vast, Mark lacht alles weg, SAMSOM is te glad om over te praten, die heb je zonder ijs in dit land niet nodig om een Elfstedentocht te rijden, de rest zijn volgers van de bovenste plank en zo langzaamaan weet geen mens meer waar ie aan toe is. Berichten uit de omgeving van mensen die hun stemkaart inmiddels hebben ontvangen en ook al verscheurd en wel in de vuilnisbak gedaan hebben, nee, niet eens bij het oud papier, maar gewoon in de kliko, dat zegt al genoeg.

Mensen zijn niet meer geloofwaardig daar in Den Haag: mensen worden niet meer serieus genomen en de bevolking voelt zich genaaid. Terecht zeg ik, volkomen terecht want als je, zoals nu het geval is, alleen maar ziet hoe die mensen aan zelfverrijking doen, dan is iedere keuze die je maken moet op 18 maart misschien wel JOUW keus, maar een FOUTE keus.
En wijsheid? Is ver te zoeken.

Schrijver: An Terlouw, 6 maart 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 1 stemmen 103Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
6 maart 2015
Marja, dank voor je reactie en ik heb in eerdere columns al aangegeven wat er gedaan zou mogen en kunnen worden, maar eerst moet je rotte appels wegdoen vooraleer je nieuw fruit aanschaft is mijn oordeel!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 maart 2015
Mooi zo, An d'Arc, geef die prutserige macho's met hun chique BMW's en dagelijkse maaltijden in driesterrenrestaurants maar flink van katoen! Opstelten loopt op stelten en kijkt als een despoot neer op het gepeupel. Zijn vorsende poppenkasttronie doet wijsheid veinzen en zijn clichématige, aangeleerd beleefde, holle antwoorden slaan de plank continu mis. Zelfs zijn stemklank doet denken aan een geslepen, gierige pandjesbaas.
Als oude, afgestompte, in afweer en struisvogelpolitiek geknede, griezelijk uitgedijde zolderratten knagen ze aan onze bouwvallige plafonds én het plafond van de Tweede Kamer! De betrouwbaarheid van de uiterlijk tot heren uitgedoste politici is enkel nog bij henzelf aanwezig, omdat ze aanzienlijk financieel profiteren van hun uitgekiende toneelspel. Ze debatteren hoofdzakelijk mierenneukerig over zichzelf en de media strelen continu hun narcistische inborst.
Opstelten sust zijn geweten met het niet kunnen terug vinden van een overmakingsbedragbonnetje. Dus dan is het probleem er ook niet. Ze steken allemaal hun hebzuchtige koppen in het zand als het om eerlijke verantwoording gaat. Maar die advocaat van Cees H(aha) heeft dat bonnetje nog wel, maar die doet weer om andere, aangeleerde trucjes moeilijk. Getverderrie, wat zitten er toch veel hypocriete, machtsbeluste en wijsheid veinzende geldwolven op de topfuncties in ons land. Een zware crimineel bijna vijf miljoen schenken, dan ben je echt je functie niet waardig en dat al zoveel jaren niet.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
6 maart 2015
Mensen die niet op een politieke partij willen stemmen, kunnen beter blanco stemmen dan hun biljet verscheuren.
Ik mis in het verhaal van An constructieve voorstellen om onze democratie te versterken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)