Inloggen
voeg je column toe

Columns

Je zou haast denken....

De wereld staat op zijn kop, alhoewel als de wereld ECHT op zijn kop zou staan, dan zouden HIER dus al die mensen verzuipen, verdrinken op de vlucht slaan. Want als de wereld op zijn kop staat, dan zitten WIJ dus aan de kant van de oorlog en ineens moet ik denken aan Mark, die zwemmend de kant probeert te bereiken, ineens moet ik aan Van Miltenburg denken waar de kapster elke dag bezig is haar haren te krullen en in de tjet te zetten, zou ze dan in een boei liggen, kan ze zwemmen, tegen de stroom in?

Of zou ze op de bodem van de zee liggen omdat er op het dek geen plaats meer was? Moskowitz die redt zich wel. Maar die zit nog niet IN dat clubje, nee, en ineens komt de lachende Samsom naar voren, heeft één voordeel, zijn haren hoeven niet nagekeken te worden, zwemmen kan ie wel, maar DIE laat zich het liefst op de stroom meevoeren. Met de golven mee, kan hem het schelen waar ie terecht komt.

Hij blijft lachen. De wereld staat op zijn kop, iedereen is in de ban van al die ongeluksvogels die op weg naar het beloofde vrije land hun eindpunt vonden in het koude woest water en wie beter dan wij Nederlanders weten hoe verwoestend dat water is en kan zijn?
Denkend aan de watersnoodramp die veel mensen hebben meegemaakt, denkend aan de recente watertoestanden want tja, het hoeft hier maar eventjes te regenen en de straten lopen onder, de kelders lopen vol, je kunt roeien op de fietspaden, pootje baden in de tuin kortom het is bar, als het regent, maar wanneer we de beelden zien van de mensen die op veels te kleine scheepjes, een heel dure overtocht trachten te maken en dit niet overleven, omdat het vaartuig OF te zwaar beladen is, OF lek, OF anderszins, dan is ons water ineens van weinig belang, dan stelt onze wateroverlast niks voor.

Moet ik ineens denken aan Jantje die met zijn vinger een gat in de dijk trachtte te dichten. Dat gat stelt niks voor, nee, wat wel wat voorstelt is dat WIJ aan de andere kant van de BOL zitten, maar ik zeg je eerlijk, ik moet er niet aan denken om aan de andere kant te zitten, niet MET en niet ZONDER zwemvest.

Schrijver: An Terlouw, 21 april 2015


Geplaatst in de categorie: rampen

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 102Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 april 2015
De elegante Anouchka van Miltenburg hoeft niets te vrezen, want ik kan zwemmen als een rat en ze kan rekenen op mij. Ik wil graag haar bootje wezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)