Inloggen
voeg je column toe

Columns

Exit voor Trijntje

Al tijdens de introductie van 'Walk Along' kreeg ik de bibbers van dat zeurderige 'why-ai ai ai'.
Trijntje's vriendin Anouk had de tekst geschreven, maar het was een beroerde fluttekst en Anouk heeft haar er ingeluisd ter meerdere glorie van haar eigen carrière.
Ze had echt niet doorgegaan als ze in die tot de navel uitgesneden decolleté-jurk van de gedupeerde Tycho Boeker had opgetreden, noch als het camerawerk beter was geweest. Ze heeft zeker een stem als een dijk, maar iemand had haar wakker moeten schudden over die schamele, afgedankte, waardeloze Anouk-tekst. Het is vooral geen promotie voor Anouk.

Komaan, Trijntje, even een traantje wegpinken.

Die sexy jurk van Boeker, die al eerder jurken voor Trijntje maakte, had ze gewoon moeten dragen, want die halfblote borsten waren gewoon een extra dimensie geweest, maar niet meer dan dat. Het beginshot van haar mooie, bruine ogen achter een voile vond ik best origineel en mysterieus, maar die zwarte aardappelzak, waarin ze niet kon dansen, was een crime, want ze kon alleen maar houterige en plompe bewegingen maken.

Judith Katrijntje Oosterhuis is de dochter van de theoloog/dichter Huub Oosterhuis, die ooit zwaar op de hand was, want hij was jezuïet en priester. Zijn gedichten zijn sterk doorweven met religieuze terminologie. In 1970 had hij de roomse leer achter zich gelaten en trouwde hij met de verpleegkundige Josefien Melief.
Eerst werd Tjeerd geboren en in 1973 Trijntje. Hun ouders gingen scheiden en Huub hertrouwde met de journaliste Colet van der Ven.

Samen met Tjeerd vormde Trijntje de band Total Touch, het begin van haar zangcarrière, met de hit 'Somebody Else's Lover'. Ze was achtergrondzangeres bij Candy Dulfer en Anouk. In 2012 verscheen haar album 'Wrecks we adore', mede geschreven en geproduceerd door big spider Anouk.

In 2002 trouwde Trijntje met de nieuwslezer Sander van den Eeden, maar hij bedroog haar jarenlang met zijn minnares Larissa van den Bemt. Sander en Trijntje kregen twee zonen, in 2004 Jonas Jonathan en in 2006 Marijn Benjamin. In 2012 zijn Sander en Trijntje gescheiden en Trijntje woont samen met haar zoons in Noordeinde.

Dat masker van Trijntje deed me denken aan The Phantom of the Opera, opera, Wenen, het had gekund. Een gemaskerd bal is vaak een liefdesdans en dus was die snelle ontmaskering in harmonie met het lied, maar dat lied hé, ik kan me nu heel goed voorstellen, dat Trijntje nooit meer bij Anouk over de vloer wil komen, dat ze eindelijk beseft, dat ze door die nepvriendin op het Eurovisiesongfestival sluw is weggeconcurreerd.

Schrijver: Joanan Rutgers, 20 mei 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

2.8 met 5 stemmen 877Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
P.
Datum:
25 mei 2015
Lekker vilein stuk weer.
Is er niet een aparte rubriek voor dit geroddel?
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
20 mei 2015
Overigens gaat Anouk Trijntje vervangen als jurylid in The Voice. Miss Montreal doet ook haar intrede als jurylid. Kan interessant worden.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
20 mei 2015
Geen flauw idee wat beide vakvrouwen bezield heeft, maar Anouk zelf zou dit liedje nooit zelf hebben gezongen in deze uitvoering. Aiaiaiai. Alsof je een ouwe hond op zijn staart trapt. Wellicht te diep in het glaasje gekeken toen ze het schreef en lachen dat een ander dacht dat het mooi was. Trijntje had beter moeten weten. Maar ook al was ik geen fan van het liedje, dat pofbroekpak was het absolute dieptepunt.
Naam:
Dhr. van Achteren
Datum:
20 mei 2015
Achteraf weet jij alles van tevoren!
Naam:
Joanna
Datum:
20 mei 2015
Het voelt inderdaad alsof Anouk haar gesnitcht heeft al denk ik eerder dat ze het wel spannend vond om te kijken wat er zou gebeuren als ze een tekst zou pakken die ze ooit op de brugklas had geschreven om die vervolgens door een topper als Trijntje te laten vertolken op het Eurosongfestival dat ze stiekem toch niet zo heel serieus neemt.
Trijn was het proefkonijn, het songfestival het laboratorium en Anouk miss Frankenstein...die een monster creëerde...
Zelf denk ik niet dat Anouk er veel voordeel bij heeft en dat was vast ook niet haar bedoeling want die vrouw heeft toch al lak aan alles. M.i. had Trijntje ook zelf bijtijds kunnen constateren dat dat gedrocht van een lied geen kans zou maken. Wanneer ik haar google zie ik haar de mooiste nummers vertolken in topverzorgde stijlvolle kleding, dus ze weet zelf echt wel wat werkt of niet... en weggeconcurreerd?....mwa...ze moet gewoon terugkomen, maar dan met een echt vet nummer en een jurk die zijn weerga niet kent...ze zal meteen de aandacht hebben, want zowel die gerafelde jurk als dat broekpak staat bij iedereen in het geheugen gebrand en net op het moment dat mensen weer wat miserabels verwachten dan ... slaat Trijn toe en kan de bal vet inkoppen....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)