Inloggen
voeg je column toe

Columns

Balen jullie ook zo?

Al dat gezeik omtrent het gedoe van de Grieken, die maar niet naar de pijpen van de anderen willen dansen, al dat gezever elke keer maar weer dat al die knappe maar vooral DURE koppen weer bij elkaar moeten komen in Brussel? Al dat gedoe, gepraat wat niks oplevert, ach laten we het dan even over de bonnen-boeg gooien.

Alcohol maakt meer kapot dan je lief is, wie kent de slogan niet van een poosje terug? Nou ik moet je eerlijk bekennen dat bij mij de alcohol grens is overschreden, want IK wist niet dat een lekker duur flesje wijn gewoon te declareren was bij het ziekenfonds, echt niet.

Een fles champagne bij de Menzis? Een fles dure Bordeaux bij het Zilveren Kruis? En wat zullen we bij VZ neerleggen? O ja, een luxueuze overnachting in Londen, want das ook helemaal niet verkeerd, of het inclusief de mini bar was of het inclusief room- service was, doet er eigenlijk niet toe. Feit is en blijft, dat de HOGE HEREN de Duvel en zijn ouwe moer kunnen declareren onder de noemer van: belangrijke conferenties, belangrijke bijeenkomsten, interessante klanten, vergaderingen die "ingevlogen" moeten worden en zo kan ik nog wel even doorgaan!

De premie is voor ons, het hele gewone volk dat de klos is en de prijs betaalt voor een goed en gedegen ziekenfonds, de premie die enorme proporties aanneemt, laat ik nou toch echt denken dat DIE premie ook wordt gebruikt waar ie voor bestemd is?

Dus bel ik morgen ff mijn huisarts, en vraag op recept: doe mij ff een weekendje Londen, met een kamer op het zuiden en zicht op de Tower graag. Een goed gevulde mini bar en bij de diners (want we hebben het natuurlijk ff niet over ons prakkie hè?) een fles bordeaux uit pak 'm beet '68. Ik roep zo maar wat hoor, hopend dat het dan ook echt een goed jaar was. En dok, laat de rekening maar naar de Menzis gaan hoor, die verrekken toch van de poen, dan zal ik de rest wel even regelen.

Het is om te janken, dat arme sloebers krom liggen voor premies die opgezopen worden en wie zich NU nog afvraagt waarom die omhoog moeten heeft NU het antwoord.

Schrijver: An Terlouw, 8 juli 2015


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.5 met 2 stemmen 94



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Jan Borst
Datum:
9 juli 2015
Gebeurt niet vaak maar deze keer ben ik het met Joanan R eens, helaas.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 juli 2015
Een steengoeie en waarheidsgetrouwe kritiek op de alsmaar hebberiger wordende ziekenfondsverzekeringen, die ons net zo schaamteloos als de zelfverrijkte Grieken aan alle kanten naaien. Ik kots over die arrogante VVD-mentaliteit van in wezen gewiekste dieven, die voor het grote geld gaan, net als de maffia. En let goed op, want het wordt steeds erger met die anti-sociale, oneerlijke, egocentrische, kille geldgraaiers!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)