Inloggen
voeg je column toe

Columns

Logo

We praten over het buurtje, de man en ik. We kennen elkaar van in het voorbijgaan.
We hebben het over een zeer magere buurvrouw die hoewel gezond van lijf en leden, toch iedere week aan gewicht lijkt in te boeten. De man zegt dat ze zo langzaamaan wel een koprol in een TL buis kan maken.
We schieten in de lach. Wat is het toch gemakkelijk denk ik, lachen om anderen en hun onvolkomenheden. Niet leuk en ongepast, maar toch raakt het blijkbaar aan een diepe behoefte want ook in mij borrelt de lach spontaan naar boven.

Wie weet zet ik me onbewust voortdurend af tegen mijn medemens om zelf overeind te blijven, want aan mij mankeert ook wel het een en ander.
De man is beveiliger van beroep en komt net uit de nachtdienst. We hebben het over de auto's waar ze in rondrijden en dat daarin airco ontbreekt. Onbegrijpelijk zeg ik. De man maakt met duim en wijsvinger het eeuwenoude gebaar voor geld. Het moet zo goedkoop mogelijk zegt hij.

Zet je 's nachts de auto weleens stil om een klein tukje te doen, vraag ik.
Zeker wel, daarvoor heeft hij altijd een mutsje bij zich. Om op te doen als hij op het stuur in slaap valt. Eén van zijn collega's kwam terug van een nacht met de afdruk van het Seat-logo in zijn voorhoofd. Die werd dus op staande voet ontslagen.

We lachen weer, maar nu is het anoniem leedvermaak en dat mag weer wel, vind ik.

Schrijver: trawant, 9 juli 2015


Geplaatst in de categorie: humor

4.6 met 7 stemmen 153



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
harrem
Datum:
11 juli 2015
"Betrapt" is ook altijd vermakelijk, zo blijkt.

Mensen die door de mand vallen, zijn des te vermakelijker naarmate ze meer snoeven. Een beetje medelijden met die slaperige bewaker met zijn logo heb ik daarom wel..
Naam:
Jan Borst
Datum:
11 juli 2015
Heerlijk dat geroddel.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)