Inloggen
voeg je column toe

Columns

Viva Espana

Een vrouw in Spanje, gescheiden van haar man, maar gelukkig in het bijzijn van haar 3 kinderen heeft door middel van leugens, door het ontkennen van een inkomsten, het voor elkaar gekregen dat haar ex haar nog steeds het volle pond kinderalimentatie moet blijven betalen, omdat de rechters in Spanje zijn inkomsten als niet geloofwaardig zien en dit terwijl zijn salaris wel degelijk is gehalveerd in vergelijking met de tijd dat het alimentatievonnis werd uitgesproken.

Het geluk wil ook, voor deze vrouw, dat sinds haar ex nu in Nederland woont, zij tevens recht heeft op kinderbijslag, dit omdat zij ook te kennen heeft gegeven aan het SVB geen andere vormen van Studie financiering ontvangt vanuit Spanje, ook dit is een leugentje (om bestwil zullen we maar zeggen lol), want wel degelijk heeft deze vrouw voor de kinderen een Spaanse studietoelage ontvangen, maar ja, dat checken ze toch niet vanuit Nederland dus ook in de pocket.

Oh de belasting, ja ja de Nederlandse belasting, bijna vergeten, omdat haar ex dus in Nederland woont, een baan heeft en de kinderen van hem zijn (op papier dan want verder ziet of hoort hij ze nooit meer) krijgt de vrouw in Spanje ook nog even wat belastingvoordeel, namelijk het Kind gebonden Budget. Want tja, met geen inkomsten en alleen wat Kinderbijslag kan men niet leven toch?

Oh bijna vergeten, deze arme vrouw krijgt ook nog een Spaanse uitkering voor Alleenstaande moeder met 3 kinderen, de tranen schieten bijna in mijn ogen, wat heeft deze persoon het toch zwaar.

Dan de ex man, tja, die betaalt alimentatie, maar omdat hij niet het volle bedrag kan betalen omdat zijn salaris dit niet toelaat, heeft de Vrouw in Spanje maar even het LBIO benadert, deze zorgt namelijk voor Internationale incasso bij “niet betalende” of “te weinig betalende” alimentatie plichtige. Dus de man houdt elke maand 850 euro over en daarbij komt er elke maand nog eens 350 euro bij de schuld van te weinig betaalde alimentatie omdat de Spaanse rechter hém niet geloofde maar de vrouw dus wel.

Oh nog een mazzeltje voor de man, hij mag door blijven betalen met alimentatie niet tot zijn kinderen 21 zijn en studerende, nee totdat zij zelf een baan hebben gevonden en met dat bedoelen we dus een baan waarbij je belasting betaalt, want tja… die zijn schaars in Spanje dus met andere woorden: de man blijft waarschijnlijk kinderalimentatie betalen tot zijn dood, want er zal niemand zijn, niet de vrouw, niet de kinderen en zeker niet de Nederlandse regering die eens zouden zeggen: 'genoeg is genoeg'.

Helaas voor de man is ook nog eens het belastingvoordeel voor hem niet meer van toepassing, kinderalimentatie is vanaf 2015 ook niet meer aftrekbaar van de inkomstenbelasting, de bofkont.

Momenteel ontvangt de vrouw in Spanje dus uit diverse bronnen haar geld, werkt dus iets van 20 uur per week (zwart) oh en ontvangt ook van haar oudste kind een bijdrage, want tja, hij werkt (verdient zeker 2x zoveel geld als zijn vader) maar ja… dat is zwart en ach ook al was het wit, de enige in dit gehele verhaal die er een punt achter kan zetten is de vrouw in Spanje en tja…..wat zou jij doen?

“Emigreren naar Spanje en daar scheiden ;-)”! Ole!

Schrijver: Marco, 29 juli 2015


Geplaatst in de categorie: huwelijk

4.0 met 4 stemmen 906Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
5 augustus 2015
Wat een horror story zeg, walgelijk waar natuurlijk ook. Sommige vrouwen zou je....en wat een trieste boel voor die man zeg. Jemig, wat zit de wereld toch VERROT in elkaar! Is er niks te verzinnen met de huidige middelen FB en zo, om haar aan te pakken? Schandalig gewoon! OLE
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 juli 2015
Geld zal wel nooit in overeenstemming zijn met de eerlijkheid en wettig toekomende hoeveelheid in verband met mensen. Geld is maar bijzaak. Wat mensen met hun liefdeskrachten doen is hoofdzaak. Wát ze met hun geld doen, tekent hen. Hoe ze geld op oneerlijke wijze opvissen, tekent hen ook.
Ieder mens is zelf rekenschap aan zijn/haar ziel verschuldigd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)