Inloggen
voeg je column toe

Columns

Tuurlijk is roken slecht

Allemaal weten we het, allemaal worden we er met de neus bovenop gedrukt jawel, roken is slecht, heel erg slecht. Vergeet eventjes dat we zo'n krappe veertig jaar geleden nog werden geconfronteerd met sigarettenautomaten op praktisch elke hoek van de straat, jazeker wel.

De rokers onder ons, die die tijd nog meemaakten weten precies welke dingen ik bedoel. Je gooide er een paar guldens in, jazeker wel guldens, want in de euro tijd heb ik die dingen nooit meer gezien, maar dat kan ook komen omdat ik er niet meer op let misschien. Afijn, je gooide een paar guldens in dat apparaat en het was natuurlijk nooit gepast geld en er zat ook geen wisselgeld trucage in net zo min als een persoontje dat eventjes uitrekende hoeveel je terug moest hebben, en zo gebeurde het dat het wisselgeld middels een plakbandje op het getrokken pakje zat. Prachtige voordelige oplossing nietwaar?

Niks geen computer gestuurde technologie maar een simpel plakbandje met daaronder een kwartje, dubbeltje, stuiver (kent u ze nog?) erop vast. Dat was handig als je dus zonder rookgerei zat, want een automaat bood uitkomst en niks meer betalen, het kostte allemaal evenveel.
Dan de reclameborden die je attendeerden op de diverse sigaretten, shag en andere genotsmiddelen, je groeide ermee op, wist niet beter en waar je ook kwam, de buren, de familie, de winkels, de ach, waar niet? OVERAL werd gerookt, je groeide ermee op werd er groot mee en niemand wist beter.

Zelfs vrouwen met dikke buiken rookten dat het een lieve lust was, dat was het misschien ook wel. NU is het natuurlijk slecht, hartstikke slecht, voor je longen, voor je hart, je bloedvaten, je gezondheid, NU is het verboden om op heel veel plaatsen te roken, want het is SLECHT, nog slechter dan een misdaad blijkbaar. TOEN nog niet, maar NU dus wel. Want weet je: de rokers halen opnieuw het nieuws, niet middels reclame, nee joh, er moet een VERBOD komen om in JE EIGEN AUTO te roken, jawel.

Stemmen spelen al een melodietje dat het strafbaar gesteld moet worden. Begrijp me niet verkeerd, roken in een afgesloten ruimte is ongezond. Dat is roken nou eenmaal want het is bewezen hè, tenminste dat wordt beweerd, maarre, ik was toch echt in de veronderstelling dat we hier in een rechtstaat vertoefden en dit beste mensen, riekt toch echt naar een dictatuur. Want zeg nou zelf. Wie bepaalt er nou eigenlijk wat er gebeurt in je eigen auto, waar je ZELF belasting, verzekering en brandstof voor betaalt?
Wie bepaalt er dat er in die auto niet mag worden gerookt?

Wordt dit dan dus ook al een strafbaar feit?

Schrijver: An Terlouw, 17 aug. 2015


Geplaatst in de categorie: misdaad

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 76Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
18 aug. 2015
Joop, bedankt voor je reactie. Op het moment dat het bericht binnen kwam, werd alleen gesproken over het verbod, niet over de aanwezigheid van kinderen, vandaar mijn column...want dat is ( volgens mij dan) wel logisch, sterker nog dat is normaal!
Naam:
Joop
Datum:
17 aug. 2015
Ik denk dat je het bericht niet goed hebt gelezen, het gaat om een verbod om te roken in een auto waar ook kinderen in zitten. Als je alleen in een auto rookt is er niets aan de hand.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)