Inloggen
voeg je column toe

Columns

1e schooldag voor een kleuter en moeder

Onder moeders rokken vandaan, zoals ze vroeger zouden zeggen, als je dat nu zegt, kijkt men je maf aan, zeker bij mij want het wordt een ander verhaal bij een spijkerbroek denk ik dan...maar afijn, de kleintjes die naar school gaan voor de eerste keer, ach hoe anders ging het bij mijn eigen kroost. Natuurlijk hadden ze eerst op een crèche gezeten, waar ik zelf in de buurt bleef, natuurlijk waren ze voorbereid op wat komen ging, maar hoe anders is het wanneer de dag, daar is.

Niks meer een paar uurtjes en dan weer naar huis, niks daarvan, twee keer gaat het kroost, onder mijn broek vandaan zal ik maar zeggen....twee maal per dan onder mijn hoede uit, rare uitdrukking want een hoed, draag ik ook al niet, maar in elk geval gaat en ging het vier jarig spul naar de ( toen) kleuterschool.

Ik weet best dat ze nu over groepen praten, maar het woord KLEUTERSCHOOL heeft tenminste nog iets kneuterigs, nog iets liefs, terwijl wanneer je nu over groepen praat, het opgaat in de algehele meute. Het zijn baby's peuters en kleuters en tja kleuters gaan; precies naar de kleuterschool.

Maar goed, die dag is voor onze kant van het land dus morgen, alle kleuters mogen de hele dag naar school, onder moeders hoede/ en rokken vandaan...natuurlijk hoort en moet het zo, maar eventjes sta ik nog stil bij het wegbrengen van mijn eigen kleuters, jazeker wel. En daar waar het wegbrengen prima ging stond ik: in mijn hoede- mijn spijkerbroek geen rok, te huilen als een klein kind (kleuter!)

Schrijver: An Terlouw, 24 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: school

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 252Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)