Inloggen
voeg je column toe

Columns

Gestikt

Huiveringwekkende beelden vullen de kamer en de tv, het nieuws staat al weken bol van vluchtelingen die hun huis en haard verlaten om met wat ze kunnen dragen op de vlucht te slaan. Kunnen wij ons daar iets bij voorstellen? Nee toch? Ik tenminste niet, gammele bootjes volgeladen met mensen die vluchten voor de situaties in hun eigen land.

Kan IK me daar iets bij voorstellen, nou ik dacht van niet. Mensen die verdrinken op hun vlucht naar "het beloofde land" maar vaak is het eindpunt het woeste water, omdat het bootje niet bestand was tegen zoveel mensen EN niet tegen de kracht van het water, evenmin bestand tegen de hufters die hun zakken vulden door de mensen hun laatste geld af te troggelen om zodoende de tocht te kunnen betalen, ik kan me er niets bij voorstellen.

Ze betaalden voor de overtocht, maar in feite was half geld genoeg geweest, immers veel van hen, kregen een zeemansgraf. En dan die stakkerds in een vrachtkoelwagen langs de kant van de weg, de eerste keer dat het nieuws naar buiten kwam ging het om 'slechts' 20 personen, want ach wat is twintig personen nou? Nou TWINTIG personen zijn uit TWINTIG moeders gekomen, die daar negen maanden op gewacht hadden. DAT zijn twintig personen, maar: DAAR bleef het niet bij, neen, het aantal was enkele uren later opgelopen naar VIJFTIG personen, dus van VIJFTIG moeders die ooit de komst van dat kind opwachtten en ik kan me er niks van voorstellen.

Intussen is het aantal compleet, meer dan ZEVENTIG mensen die gestikt zijn in een koelvrachtwagen. Dus ZEVENTIG moeders die ooit.....niet helemaal correct deze info, want er waren vier kinderen bij. Die hadden zelf nog geen kind gehad, waren amper KIND geweest, maar zijn in hun KIND zijn, op de vlucht GESTIKT in een vrachtwagen, op weg naar het beloofde vaderland, op weg naar vrijheid, op weg naar een omgeving zonder oorlog, schieten, honger etc. etc. Ik kan me er geen voorstelling van maken!

Eén ding is zeker, vluchten hoeft voor hun niet meer, maar dat het diep en diep triest is DAAR zijn we het allemaal wel over eens!

Schrijver: An Terlouw, 30 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.0 met 2 stemmen 95Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 augustus 2015
Geweldig hoe je die omgekomen vluchtelingen weet te verdedigen en te herdenken. We moeten ons meer en meer gaan realiseren, dat destructieve vechtjassen het heen-en-weer kunnen krijgen en dat vredelievende, op de vlucht geslagen mensen onze aandacht en geld veel meer nodig hebben! De duivelse wapenindustrie kan de pot op! Het lijkt wel alsof wij immuun voor menselijk leed zijn geworden en als dat zo is, dan is dat een zeer ernstig probleem! Dan zijn we onmenselijk verhard en laten we onze medemensen keihard verrekken. Die arme vluchtelingen zijn de huidige, Joodse onderduikers, begrijp dat dan! Wees toch verdomme niet zo walgelijk wreed! We zijn een wereldbevolking, niet een in rang, ras en stand opgedeelde woongemeenschap. Iedere ziel is even veel waard! God, wat haat ik de furieuze, hoogststupide nationalisten!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)