Inloggen
voeg je column toe

Columns

Het grote graaien en verdelen is weer begonnen

Ik KAN het niet laten maar MOET gewoon een stukje volgen over het gezeik van de politici die allemaal over elkaar heenvallen omdat de begroting niet naar hun zin is. Dat "eventjes" kijken dat leukt mijn dag weer op. Dat eventjes luisteren naar Geert, Alexander en meer van die grap- colberts de complete onzin die weer te berde wordt gebracht, het mekaar afbranden als het gaat om de gaswinning, als het gaat om groen leven, als het gaat om veiligheid, de debatten staande aan de kansel ( nee niet in de kerk) het mekaar afzeiken, oh het maakt mijn dag ineens weer leuk. En dat terwijl het regent, waait en donker is.

Afijn, ik keek dus even naar het geneuzel van die lui in een vreemd debat, want gisteren de plannen gepresenteerd en NU al ( weer) bonje. De ene partij ligt met de ander een voetje terwijl niemand luistert naar dialogen die er WEL toe doen. Want Emile had wel een POOT om op te staan, nou staat ie natuurlijk op twee benen, maar er kwam tenminste nog iets zinnigs uit zijn mond, terwijl Mark in het Jeugdjournaal liet weten: nu kunnen de kinderen weer aan hun ouders om dat dure nieuwe spel vragen, of om een auto?! Waar zitten in vredesnaam de hersens van die kerel? In zijn op maat gemaakte schoenen? Hij spoort echt niet wanneer hij in zo'n journaal de kinderen een vrijbrief geeft ( en de ouders de doodsteek ) als het gaat om in- en uitgaven, waar nog bij komt, maak koters maar wijs, dat het bij pappa en mamma wel ( zou) kan, maar vergeet dan niet dat de ouderen onder ons er helemaal geen bal op vooruit gaan.

Ja zeg maar: je gaat ook niet achteruit, maar DAT weet ik zo net nog niet, want voorlopig is er nog niemand die weet wat de premie volgend jaar wordt. Oh die sprookjes in den Haag, ik ben ze zo gruwelijk zat! Ik ben die gladjanussen in maatpakken met oeverloos gezeur over ons geld, zo zat. En als er nou een beetje structuur zat in de verhalen, maar het is blijkbaar ook voor de mensen in de zaal niet om aan te horen, want de een, zit te sms'en, de ander te praten met zijn buurman en Mark?

Die lacht, ja nogal wakker want DIE zit bij die 850.000 mensen die rijk zijn in dit land en DIE hoeft zich niet druk te maken over de levensbehoefte van de mens. Nee hoor, want terwijl wij de mannen, ( als ze werken) een pakkie brood meegeven, eet die zaal vol mafketels zich vol op onze kosten wanneer er pauze wordt gehouden....kijk en dat bedoel ik nou. Regeren met volle mond, ohhhh ik heb het voor dit jaar wel weer gehad met de nota.

Schrijver: An Terlouw, 17 september 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 1 stemmen 73Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)