Inloggen
voeg je column toe

Columns

Discrimineren of toch niet?

Met belangstelling volgde ik het debat op tv, Wilders was aan het woord en de wijze waarop hij de vragen pareerde van de mede- zitters in de zaal bracht hij vele gevoelens naar voren van mensen die hem benaderden middels mail en/ of de post. Mensen die lastig gevallen worden door een fors aantal asielzoekers.

Mensen die denken hier de hemel op aarde gevonden te hebben en denken dat ze het gedrag wat ( misschien dan) wel getolereerd wordt in hun eigen land vanwaar ze gevlucht zijn wel kunnen hanteren in een voor hen, onbekend land. Pretenties hebben als het gaat om de plek die ze tijdelijk hebben toegewezen gekregen, een plek waar ze tot rust kunnen komen, een plek waar voedsel, geld en aandacht net als een plaats om te slapen.

Maar dat schijnt veel van die mensen niet genoeg te zijn, zo blijkt als het nieuws aangeeft dat ze en masse vertrokken uit diezelfde opvang. Natuurlijk accepteerden ze wel de gulle gaven, maar de zaal ziende waar ze met zijn allen moesten slapen, was een not done zone. Toch raar als je bedenkt dat ze onderweg naar HIER, soms buiten moesten slapen? Is dit nu dankbaarheid om geholpen te worden wanneer je gevlucht bent uit een land in oorlog? Loopt met liever in een vuurgevecht dan te slapen met veel mensen in een noodopvang? Is dit nu een normale reactie? Hadden ze een onderkomen in Soestdijk verwacht?

Ik heb geen idee, maar vindt het schrikbarend te weten dat er NU al erg veel, met name vrouwen worden beschimpt, mannen ( homo's in dit geval) bespuugd en daarbij de uitleg; dit zijn ze in HUN land niet gewend, ja duh, ze zijn niet in HUN land, ze zijn in ons veilige rustige ( oké, ook niet altijd) Nederland, jawel. Met pretenties die er niet om liegen. Wilders zegt: de grenzen moeten dicht en weet je, NU vind ik ook wel dat er genoeg mensen hier zijn die opgevangen worden, NU vind ook ik het wel genoeg. Want als we zo doorgaan, dan moeten we allemaal op onze tellen passen en dat niet alleen, we moeten overal op letten.

Nou was al niet iedereen te vertrouwen, maar we wisten nog wel hoe we met elkaar om moesten gaan. Maar de mensen die nu binnenkomen en denken het land over te kunnen nemen, door middel van asociaal gedrag ( komt ook bij de onzen voor weet ik wel) als die mensen de hulp met voeten treden en hun misbaar uiten door spugen en vrouwen beschimpen ect, dan ben ik het eens met : sluiten die grenzen.

Alleen: ik zeg er meteen bij, die grenzen hadden NOOIT open mogen gaan, die grenzen zijn er ooit geplaatst omdat er verschil zit in landen, die grenzen waren er ooit, omdat er nou eenmaal verschil zit in een Duitser en een Belg, een Nederlander en een oostenrijker en weet je: NU zijn die dingen open en komt er veel meer binnen dan wij, als vrije Nederlanders aankunnen. Nee, ik ben best bereid om te delen, maar wens dat niet te doen met mensen die schijt hebben aan regels, wetten en normen en waarden.

Dus in zoverre sta ik achter de uitspraken van Geert, al wil dat NIET zeggen dat ik ze allemaal over 1 kam scheer. Maar teveel, is domweg teveel.

Schrijver: An Terlouw, 15 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: discriminatie

4.0 met 1 stemmen 465Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)