Inloggen
voeg je column toe

Columns

Verban voetbal, de kijker wil rugby

Zoals rugbyspelers tijdens de WK-finale met elkaar omgaan, het respect dat ze hebben voor de scheidsrechter, voor de tegenstander, voor elkaar. De teamgeest die er is, dat is kracht! De verbondenheid, die Haka. Deze driehoek is pas een eenheid, dat is kracht, zoals zij met hun poten (down to earth ) in de klei staan, hoe men omgaat met een beuk in het veld, hoe spelers omgaan met emoties. Hoe coaches langs de lijn staan, het gebruik van de moderne techniek, dat publiek, daar kan /moet het voetbal nog veel van leren. Nee, ik zeg televisiemakers "verban het voetbal van het beeldscherm, ik wil rugby zien, op alle zenders, iedere week. Nederland wil rugby zien!"

Ik ga mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steken. Deze hartenkreet is volstrekt op zijn plaats. WK Rugby-finale Australië - Nieuw Zeeland: F A N T A S T I S C H. Zo moet het. Ik wil zo gaan werken, samen werken in een driehoek, A kwadraat plus b kwadraat is c kwadraat. Nederland moet zo gaan werken. Europa moet problemen aanvliegen als rugby-ers. Dat is de oplossing. Dat is de wereld waarin we willen leven. Downunder zijn ze alvast begonnen, zo te zien.

Volgend seizoen voor mij geen seizoenskaart van PSV. ik neem een seizoenskaart van De Dukes in Den Bosch. stukje kiwi erbij, lekker Australisch wijntje om het te vieren? Cheers mate!

Schrijver: de hertog, 4 november 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 83Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)