Inloggen
voeg je column toe

Columns

Wat nu?

Onvoorstelbaar, een dag geen woorden gehad.
En is het nu wachten op de volgende tragedie, of wordt er een echte vuist tegen IS gemaakt. Overal zijn de speeches van de regeringsleiders prachtig, druipend van
medeleven en verontwaardiging, maar nergens heb ik nog gehoord dat we NU het symbool van de terreur, op welks gedachtengoed elke krankzinnige outcast zich kan beroepen, met wortel en tak gaan uitroeien. Want als we dat niet doen dan zaait het gezwel zich uit naar de binnensteden van elk westers land.
Obama is een charismatisch spreker maar verhult met zijn keurige en imposante dictie zijn gebrek aan daadkracht en leiderschap. Zijn woorden moeten terughoudendheid en militaire tegenzin compenseren.
Geen enkele leider heeft zin in troepeninzet en verlies van levens op vreemde grond. Begrijpelijk en dat kun je nog even volhouden, niemand wil tenslotte oorlog, maar je zult alles wat je van waarde acht toch moeten verdedigen als dat zo ernstig met uitroeiing bedreigd wordt.

De verwoesting van een vrije liberale maatschappij hoeft maar een beperkt aantal doden te kosten. Verovering is niet nodig, de open multi culturele samenlevingen blazen zichzelf wel op als je angst kunt zaaien, de bevolking maar tegen elkaar weet op te zetten. En iedereen zegt dat we dat niet moeten laten gebeuren, dat de angst ons niet van onze vrijheid mag beroven, maar ik voorspel dat straten, cafes en massabijeenkomsten een lange tijd opvallend sterk aan publiek in zullen boeten.
Als zelfs een bezoeker aan de Sinterklaasintocht vandaag zegt al om zich heen en in de prullenbakken te kijken.

Het is zo’n explosieve cocktail; de aanslagen, de strijd tegen IS, de vluchtelingencrisis de wankelende Europese Unie, de komende ruk naar rechts, het groeiende nationalisme en de smeulende angst voor de Islam in de onderbuiken. En ik schaam me omdat ik laatst bij AH een andere kassa koos toen ik achter een grote Arabische man stond met een salafistenbaard en een rare jas.
Waarschijnlijk keurig Nederlands sprekend, perfect geintegreerd, met Bonuskaart, misschien zelfs hier geboren, maar ja ..

Aboutaleb geeft vandaag een krachtig signaal; nu is het tijd om IS weg te vagen en niet uit simpele wraaklust of impulsieve agressie maar omdat de denkbeelden van de beweging nog veel gevaarlijker en besmettelijker zijn dan we dachten. Ze vinden bedding in de geest van kansarme, geisoleerde en gehersenspoelde individuen, die niet te traceren zijn voordat ze toeslaan.
Ik had nooit gedacht nog eens het gevoel te hebben in oorlog te zijn en een splitsecond te aarzelen of ik volgende week wel mijn vrienden ergens ga eten.
Onzin natuurlijk want het dreigingsniveau is ‘nog maar substantieel’ en dit is Holland..toch?

Schrijver: trawant, 16 november 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 10 stemmen 172Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
16 november 2015
Ik weet het niet, echt: ik weet het niet. Zou willen zeggen, afmaken die hap, afschieten die imbecielen, maar je weet nooit of je ze allemaal hebt en wat dan? Vreselijk wat er allemaal gebeurd is, en een oplossing lijkt zover weg....
Naam:
Bjarne
Datum:
16 november 2015
Ik vrees ten zeerste dat bij dat - wegvagen - nog veel meer onschuldige burgerslachtoffers zullen vallen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 november 2015
Een knappe analyse van de afgelopen tijd, bijna even een rustpunt te noemen, maar dat is een illusie, want zolang die 100% haathobbyisten nog langer bestaan, moeten we op onze qui-vive zijn. De Franse luchtmacht heeft Raqqa flink gebombardeerd en hopelijk doen andere landen hetzelfde. Die cellen in Europa worden gevoed door dat zogenaamde kalifaat en daarom moeten er nu zo snel mogelijk grondtroepen naartoe. Bovendien alle lof voor de Koerden, die nu als enigen op de grond IS bestrijden. De strijd tegen de waanzinnige denkbeelden van IS wordt vooral door de vrije landen gevoerd, omdat er met voorgeprogrammeerde killers geen dialoog mogelijk is. Bovendien is het niet onze verantwoordelijkheid wat IS-ers willen geloven en moeten ze zelf maar tot humane bekering komen. Dat geldt ook voor die zichzelf achtergesteld wanenden, werkeloze jongeren, die uit verveling en onvrede radicaliseren. Vaak via de route misdaad en criminaliteit. Er zijn genoeg positieve mogelijkheden voor ze, maar ze kiezen willens en wetens voor hun boosaardige onderbuikgevoelens, waarvan het wrekend deel de grootste boosdoener is. Ze hebben nooit aan introspectie gedaan en ze denken zwart-wit, waardoor ze al gauw vijandsbeelden aantrekken en voeden. Dat is dan hun 'identiteit', waarmee ze kunnen dealen, denken ze zwaar geestesziek. Zelfs té geestesziek om nog te kunnen genezen! De grens van het humane ver voorbij getreden. Doodsbang om in de spiegel te kijken en daarom duiken ze onder en vermijden ze elk redelijk contact. Alleen hun soortgenoten doen ze in een soort superwaanidee houden, dat ze 'nuttige krijgers' zijn, maar het zijn de grootste lafaards, die momenteel onze vrijheden denken te kunnen opblazen en elimineren. Dat dreigingsniveaugedoe stelt niets voor. En Parijs is echt geen ver van onze bed show, zoals een domme meneer in Meppel stelde. Ik zeg, vandaag nog zoveel mogelijk commando's en mariniers naar het kernrampgebied, al was het alleen al om die moedige Koerden de helpen!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)