Inloggen
voeg je column toe

Columns

Ventilatieroosters

Hoe moeilijk is het om je mond te houden? Je weet wel, je zit bij de dokter en er zitten 2 vrouwen tegenover je. Ze hebben het over van alles en nog wat. Vooral over nog wat, want je bent niet geïnteresseerd en je luistert ook niet echt. Maar de stem van die ene lijkt net op een krassende kraai, of op die van Fran Drescher uit de nanny. Met alle respect voor Fran, want het is niet haar natuurlijke stem... maar bij deze vrouw dus wel. Weet je, kinderen kopiëren de stem van hun moeder, en vaak klinken dochters dus zoals hun moeder. De moeder van deze vrouw is dus naar alle waarschijnlijkheid ook zo een krassende kraai. Jammer, want haar uiterlijk is niet onaardig, en de jaren bekomen haar goed... alleen die stem.

Omdat het nu al begint te galmen in mijn hoofd, doe ik alsof ik een oproep krijg en verwijder me uit de wachtzaal. In de gang verademen ik, helaas niet lang. Door het ventilatierooster krijst de stem weer omhoog. Niet te doen. Op zo een dag zou je willen dat je oordopjes in je handtas had gestopt.

Weet je, ik heb muziek gestudeerd en zangles gegeven aan kinderen (zo kan je nog een beetje de invloed op de stem uitoefenen), en mijn muzikaal gehoor gaat er zo langzaam aan. Ik begin me te ergeren aan elke lettergreep, elke giechel en elke toon. En ik begin de dokter te verwensen, omdat hij zo lang doet over de vorige patiënt.

Eindelijk, de deur gaat open, en ik mag bij de dokter binnen. Hij geeft me een hand en vraagt hoe het gaat. Ik zeg : naar omstandigheden goed. Hij kijkt me vragend aan en ik knik richting wachtzaal. Hij sluit de deur achter me, schiet in de lach en zegt : er zijn geen oordopjes die dat tegen houden... en wijst naar het ventilatierooster in zijn kabinet.

Schrijver: Ditheke, 27 november 2015


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.5 met 2 stemmen 872Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
27 november 2015
Ohh Ditje, ik zie het voor me. Heel irritant inderdaad, net zo vervelend als dat: mensen nog steeds niet snappen dat geplakte ding wat in bijna alle wachtruimtes zit en zegt, liever niet mobiel bellen...daar geniet een mens ook zo enorm van. Heel erg graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)