Inloggen
voeg je column toe

Columns

Aanloop naar het "column" weekend

Zaterdag, weer mijn beurt om mijn column weer live te laten horen en dus moet er natuurlijk wel wat te melden zijn en zeg nou zelf: wat een HOOP nieuws kwam er voorbij.
De schrik bij ongelooflijk veel mensen, want "hun" David Bowie was niet meer, had al achttien maanden kanker maar moest zich gewonnen geven aan die duivel.

Die nietsontziende duivel waar geen kruid tegen gewassen is, waar geen medicijn voor schijnt te KUNNEN worden gevonden, kortom; overgeleverd aan de goden. De hele week zie en hoor je hem voorbijkomen, met af en toe wat ander nieuws tussendoor.

Een nieuwe Kamervoorzitter, ook weer een actie die een hele dag in beslag moest nemen, volwassenen die geen keus kunnen maken, volwassenen die allemaal hetzelfde doen en dat is oeverloos zeiken over oeverloze onderwerpen, maar een keus maken voor slechts 1 persoon is al te lastig. Ik begrijp alleen niet zo heel erg goed, dat er jaren geleden gestuiterd werd over mensen met twee paspoorten, want nu hebben we behalve een burgemeester en een koningin ook een voorzitter in de Kamer met twee paspoorten en evenveel nationaliteiten.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb NIKS met politiek, benader het alleen vanuit mijn eigen positie en dan snap ik het niet, dus dat ligt geheid aan MIJ, dat kan niet anders, maar ik vraag me wel af: stel je een Nederlander voor die naar Marokko gaat en daar in de regering komt (gebeurt niet maar toch) zou daar hetzelfde gebeuren, twee nationaliteiten? Ik denk van niet.

Dan de confrontatie met de AZC's: de gasten die hier worden opgevangen en op de vuist gaan, de aanslagen in Parijs die worden herdacht, de aanslagen die NU plaatsvinden en dan het stoere verhaal van dat jochie dat op een boerenveld met een detector een BOM vond uit de oorlog...en die boer er al die tijd maar met zijn trekkertje overheen...

Je ziet en hoort: er gebeurt genoeg en dat zal wel zo blijven ook, maar voor nu...hou IK het voor gezien, word moe van alleen maar het erover nadenken en ben alweer bezig met de volgende acti...

Deze column wordt zaterdag 16 januari om 11u10 live voorgelezen bij www.lokaleomroepkrimpen.nl

Schrijver: An Terlouw, 15 januari 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 3 stemmen 77Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)